Kan man låne penge gratis?

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Et lån er jo en fantastisk mulighed for at kunne betale sig fra noget, som man ellers aldrig ville have råd til. Hvis bare man skulle betale de lånte penge tilbage, ville der jo ikke være nogen ko på isen. Problemerne opstår, når man også lige skal huske at medregne renterne og gebyrerne på sit lån.

Disse to ting kan gøre et lån til en dyr affære, og derfor kan man tale om, at det koster penge at låne penge. Nogle gange koster det endda rigtig mange penge at låne penge. Er det så slet ikke muligt at låne penge gratis? Kan man ikke finde et lån, hvor der ingen renter og gebyrer er? Svaret er, at disse lån rent faktisk findes, men de findes kun under særlige særlige omstændigheder. I virkeligheden findes der er ikke en låneudbyder, som udelukkende tilbyder at låne penge gratis, da låneudbyderne får forretningen til at løbe rundt ved hjælp af renter og gebyrer, som brugerne betaler.

Dog kan man godt finde enkelte lånetilbud, hvor man hverken skal tænke på renter og gebyrer.

Lån penge gratis som førstegangslåner

Der er tale om kviklån, når vi snakker om gratis lån. Det vil sige, at det ikke er noget stort lånebeløb, der er i spil. Som regel er det højst 3.000 eller 4.000 kroner, man kan låne gratis.

Desuden er det særlige ved kviklån også, at pengene skal betales tilbage igen inden for en kort periode. De gratis kviklån har typisk en løbetid på maksimalt en måned. Man skal altså have pengene på hånden igen forholdsvist hurtigt for at kunne nå at betale lånet tilbage i rette tid.

Disse gratis kviklån bliver kun tilbudt til kunder, som låner penge hos den gældende låneudbyder for første gang. Har man lånt penge hos denne låneudbyder før, vil der være renter og gebyrer ligesom ved andre lån. Har du lånt hos denne udbyder før, er der altså ikke mulighed for at tage et gratis lån.

Dette gælder også, hvis du har lånt penge med renter og gebyrer som første lån hos denne låneudbyder, fordi du ville låne et lånebeløb over maksbeløbet for et gratis lån. Kun som ny kunde kan man låne penge gratis, og det er i øvrigt ikke hos mange låneudbydere, at du finder denne service. Faktisk er det nærmere undtagelsen end reglen, at udbydere af kviklån tilbyder, at det første lån er gratis, så længe det er under et vist beløb.

Har du til gengæld planer om at tage et kviklån på 4.000 kroner eller derunder, og er du førstegangslåner, så ville det være mærkeligt ikke at vælge et af tilbuddene om et gratis lån. Det er jo den klart billigste løsning, og kan du klare den korte tilbagebetalingsperiode, mister du ikke noget på at tage denne type lån. Tværtimod kan et gratis lån give dig lidt luft i økonomien på et tiltrængt tidspunkt, og når du hverken skal betale renter eller etableringsomkostninger, er der ingen overraskelser eller skjulte gebyrer, så længe du betaler de lånte penge tilbage inden for 30 dage.