Låneguiden: Lån til den nye bil

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Indholdsfortegnelse

  1 punkter

 • Læsetid

  3 minutter

 • Siden er opdateret

  16/06-2024

”Et lån til bilen kan koste dig dyrt, hvis du ikke er opmærksom”. Sådan lyder advarslen fra FDM og den er værd at lytte til, da der er mange penge at spare! Grundet de små billige biler, som er blevet utroligt populære, tjener bilforhandlere færre penge på selve bilen. Derfor skal forhandlerne finansiere indtægterne andetsteds fra, hvilket eksempelvis sker gennem finansiering af billån.

Disse billån kan, hvis man ikke er opmærksom, ende som en dyr aftale på grund af høje renter og stiftelsesomkostninger. Derfor giver vi dig her nogle gode råd om lån til bilen.

Gode råd om billån

 • Kig efter ÅOP, som skal fremgå.I alle lånesituationer er det vigtigt, at man kigger efter de årlige omkostninger i procent, når de samlede omkostninger af lånet skal beregnes.
 • Indhent altid flere tilbud.Sørg for både at få tilbud fra forhandlere, realkreditinstitutter og banken.
 • Kort låneperiode.Sørg for at afbetalingsperioden ikke overstiger 8 år, men planlæg i stedet efter, hvor mange år du regner med at eje bilen. Ved for lang en låneperiode er der risiko for, at du kommer til at skylde flere penge i bilen end den egentlig er værd, så du taber på den, når den skal sælges.
 • Forhandl om lånet. Et lån kan som ethvert andet produkt forhandles ned i pris, især når det gælder ekstragebyrer såsom oprettelsesomkostninger osv. Sig derfor ikke ja til det første tilbud, men se om du kan lokke dem ned i pris. Dette gælder både ved bilforhandleren, banken og realkreditinstitutterne.
 • Hav tilbuddene klar. Inden du tager ud til bilforhandleren, så hav papirer klar fra de andre tilbud. Dermed har du noget dokumenterbart, som du kan bruge i din forhandlinger. Samtidig viser du, at du har sat dig ind i købet.
 • Lån i boligen. Hvis du har egen bolig med friværdi så er der penge at spare på dyre biler. Hvis du ikke har friværdi i boligen er det muligt at tage lån i boligen. Dermed sparer du penge i oprettelsesomkostningerne til et evt. andet lån.
 • Tjek andre lånemuligheder. Sørg for at se, om du kan få eventuelle rabatter eller favorable lånemuligheder gennem job, andelsforening, a-kasse eller andet.