Der er mange spændende ting ved at starte nyt studie, hvad enten det er gymnasiet, universitetet eller en af de mange andre uddannelser, du har mulighed for at tage. Du kommer til at møde en helt masse nye og interessante mennesker og får nye faglige udfordringer. Selvom der er mange positive ting ved studiestart, kan det dog være svært at få pengene til at slå til – specielt hvis du står overfor at skulle flytte hjemmefra. Det koster rigtig mange penge at flytte hjemmefra og sammenlagt med studiebøger og faste udgifter, kan du blive nødsaget til at optage et lån for at få økonomien til at løbe rundt.

SU-lån er det billigste  

Hvis du er studerende og mangler penge til indskud, bøger eller sociale arrangementer, er et SU-lån helt klart den bedste løsning. Denne låneform er udelukkende henvendt til studerende, og du kan således kun optage et SU-lån, hvis du i forvejen modtager SU. Fordelen ved et SU-lån er, at renten er forholdsvis lav sammenlignet med andre låneformer. Under din studietid skal du udelukkende betale renter af dit lån, og du først skal betale lånebeløbet tilbage, når din studietid er ovre. Renten ligger på 4 % under din studietid, hvilket er meget lavt sammenlignet med f.eks. et forbrugslån.

Et SU-lån fungerer på den måde, at du får udbetalt et ekstra månedligt beløb oveni din SU. Du kan optage forskellige slags SU-lån, og lånebeløbet varierer fra lån til lån. Du kan læse mere om SU-lån på: http://www.su.dk/su-laan/

Hvis du ikke er 18 år gammel

Er du endnu ikke fyldt 18 år, har du ikke mulighed for at optage et SU-lån, selvom du f.eks. er startet på gymnasiet. Det skyldes, at du endnu ikke modtager SU, hvilket er en forudsætning for at kunne optage et SU-lån. Du har faktisk slet ikke mulighed for at optage nogen former for lån, kviklån eller hurtig lån, hvis du er under 18 år. Hvis du står i en presset økonomisk situation, må du derfor låne pengene andetsteds fra. Her vil den bedste ide være at låne penge af dine forældre. På den måde slipper du også højst sandsynligt for at betale renter, hvilket ikke er tilfældet, hvis du optager et ”rigtigt” lån hos en låneudbyder.