Står du og drømmer om en ny bil, men er i tvivl om hvordan du kan finansiere dit køb, kan du læse denne artikel og blive klogere på hvilke billån du kan tage for at komme tættere på din drøm.

Låneudbydere

Du kan få hjælp til at finansiere dit billån på tre forskellige måder: gennem banken, via låneudbydere på nettet, eller hos selve bilforhandleren. Hvilken af de tre låneudbydere du bør vælge at benytte dig af, afhænger af din økonomiske situation og hvilke behov du har.

De tre låneudbydere har forskellige vilkår og krav for deres lån. Hvis du tager et forbrugslån hos banken, bliver du formentligt bedt om at stille sikkerhed for lånet og det kan tage lidt tid før din godkendelse til lånet går igennem. Dog kan du låne højere beløb end hos de online låneudbydere. De online låneudbydere har en hurtigere godkendelsesproces, men ofte også kortere løbeperioder og beløbene du kan låne er som regel lavere.

Fordelene ved at optage dit lån hos bilforhandleren, er at de ofte kan give dig rabat, når du kombinerer dit billån med din afdragsordning. Til gengæld forlanger de ofte at du betaler en femtedel af bilens pris med det samme.

Undersøg hvilket lån der er bedst for dig

Det er vigtigt at du ser dig godt om før du tager et lån og køber en bil. Undersøg dine muligheder og sørg for at indhente forskellige tilbud, så du ved hvilket lån der bedst kan svare sig for dig rent økonomisk.
Når du tager et tager et billån, bør du tage højde for lånets ÅOP - altså hvilke omkostninger der er forbundet med lånet. Det er muligt at spare op til 500 kroner på månedlige ydelser, hvis du får det rigtige lån, og med en løbeperiode over flere år, er der mange penge at hente i en fordelagtig aftale.

Alt efter hvor dyr en bil du køber, kan løbeperioden variere fra 2 til 10 år. Lånets løbeperiode bør heller ikke vare længere end den periode du regner med at eje bilen. Der er ikke noget mere irriterende end at afdrage på noget, man ikke længere har glæde af.

Husk at forhandle om dit lån

Ligesom du formentligt vil forhandle om prisen på din nye bil, bør du også forhandle om dit billån. Mange tror at låneaftaler er en fast størrelse, men det er ikke tilfældet. Det er ofte muligt at forhandle sig til en bedre aftale. Der er intet at tabe på at prøve at forhandle om et lån.

Andre forhold du bør overveje når du køber bil

En af de største overvejelser du gør dig inden du køber bil, er selvfølgelig hvilken slags bil du gerne vil have. Men du bør også overveje om du skal købe en ny bil eller en brugt. Der er nemlig også penge at spare på bilens forsikring hvis du vælger den rigtige model, type eller årgang. Desuden har dette valg også betydning for hvor mange penge du eventuelt kommer til at bruge på reparationer. Her tilbyder mange forhandlere garanti på nye biler på omkring 2 år.