Lån penge som studerende

Lånetilbud er opdateret d. 06/10-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    06/10-2022

Lånemulighederne er jo mange, og som fattig studerende kan det virkelig være fristende at kaste sig over et af de mange lån, som tilbydes. Livet på SU er som udgangspunkt ikke let. Især ikke hvis man har bosat sig i en af studiebyerne, som ofte er nogle dyre byer at bo i.

Derudover kan det være svært at finde et studiejob, da man jo konkurrerer med mange andre studerende. Der skal også findes plads til bøger i budgettet, og så er der pludselig ikke mange penge tilovers, hvis man ikke har andet end en SU at gøre godt med. Hvis man ikke har lyst til at leve af havregrød og vand de næste mange år, må man tænke i andre baner. Her kan et lån i den grad lette studielivet, men det er ikke helt ligegyldigt, hvilken type lån du ender med at tage.

Sådan er dine muligheder for lån

Et lån gennem banken er nok lidt uden for rækkevidde. Banken ser gerne, at man låner penge til et bestemt projekt, som er af praktisk karakter. Det kunne være til en bil eller en bolig.

Ikke til at skaffe mad på bordet. Selv om banken godt kan tilbyde fine renter og gode betingelser på de lån, de har, er det altså ikke relevant for de fleste studerende.

Så er der kviklånet eller forbrugslånet. Disse lån kræver ikke, at man stiller sikkerhed, og man kan ansøge online og få svar i løbet af ganske kort tid. Det lyder umiddelbart perfekt for en studerende, som står i økonomisk lort til halsen og har brug for penge her og nu.

Der er dog et minus, og som studerende skal man virkelig passe på, at man ikke slår en større dej op, end man kan bage. Lån er jo ikke gratis. Der er renter og gebyrer, som kommer oveni, og disse skal også betales tilbage sammen med dit lån. For online lån er renterne og gebyrerne i den høje ende, og mens det måske er meget rart at have penge her og nu, kan tilbagebetalingen af et lån gå hen at blive ret så problematisk, når man er på SU.

Endelig er der SU-lånet, som er et lån, der er designet til at passe til studerendes behov. Her er det nærmere et månedligt beløb, du har ret til, som er beregnet ud fra din indkomst. Det kan altså godt blive problematisk med SU-lån, hvis du mangler en større sum penge lige nu, men ellers er den lave rente på 4% om året, mens du er under uddannelse, en særdeles god pris.

Efter uddannelsen falder renten yderligere, og oprettelsesgebyrer er der ikke noget af. Derudover behøver du ikke begynde at betale af på lånet før den dag, du er færdiguddannet. Denne luksus har du ikke med andre typer lån som kviklån og forbrugslån, hvor tilbagebetalingsperioden begynder kort tid efter, du har lånt dine penge. Til gengæld tager det lidt længere tid for et SU-lån om at gå igennem, så man må væbne sig lidt med tålmodighed, men så snart du er blevet godkendt til et SU-lån, er det ingen sag at låne penge.

Der er altså hjælp at hente som fattig studerende, og du kan godt låne penge, selv om din indkomst måske ikke får låneudbydere til at bryde ud i jubel. Et SU-lån er langt hen ad vejen det optimale valg for studerende, men husk, at hvis du står i en nødssituation, er der andre måder at låne penge på!