Lån penge med NemID

Lånetilbud er opdateret d. 03/06-2023

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    03/06-2023

Hvor hurtigt kan man egentlig få sat et lån ind på sin bankkonto? Skal man virkelig til at printe låneaftalen ud, skrive under med kuglepen, finde kuvert og frimærke frem og sætte kursen mod den nærmeste postkasse? Umiddelbart er der lang vej i mål, hvis underskrivningen skal foregå analogt. Det kan sagtens tage en dag eller to, før brevet overhovedet når frem, og så skal låneudbyderen i gang med at få dit lån sat ind på din konto. Det er ikke just optimalt, hvis man mangler penge her og nu.

Så vil man bare gerne få sit lån udbetalt med det samme. Der er heldigvis sket meget i den digitale verden de seneste år, så denne langsommelige affære er blevet erstattet af en metode, som går hurtigere, end du kan nå at sige ”lån”. Løsningen finder man i et lille nøglekort, som langt de fleste af os render rundt med, som giver os adgang til at gøre en hel masse ting online, som man førhen måtte ordne på andre måder. Løsningen hedder Nem-ID.

Med Nem-ID kan du gøre alt fra at melde flytning til at tjekke din netbank. Nu kan du så også bruge Nem-ID til at tage et lån online, da du kan bruge Nem-ID til at skrive under på din låneaftale.

NemID er din online identitet

Hvis du vil låne penge online, kan du ikke gøre det uden Nem-ID. Dit Nem-ID er din online identitet, og bruger du den, svarer det til at sætte en personlig underskrift. Dette burde både være at foretrække for dig, så du kan få dit lån udbetalt hurtigere, men også for låneudbyderne, så de ikke behøver at sidde og rode med massevis af papirark.

Ikke nok med at denne metode er hurtigere, bør den også give en mindre fejlmargen. Der er ingen eller lille risiko for, at den underskrevne aftale går tabt på vejen fra lånetager til låneudbyder, og låneudbyderen kan samtidig ordne deres låneaftaler systematisk på computeren.

Du finder således ingen udbydere af online lån, som ikke lader dig bruge Nem-ID, når aftalen om at låne penge skal underskrives. Hvor hurtigt kan man så rent faktisk få et lån udbetalt, efter man har skrevet under med Nem-ID? Det er lidt forskelligt fra udbyder til udbyder, men som regel kan du se, at pengene er gået ind den følgende hverdag. I enkelte tilfælde kan det ske allerede samme dag, hvis du ansøger om et lån i låneudbyderens åbningstid, så de både kan nå at udforme et tilbud på et lån og senere sætte pengene ind, efter du har accepteret betingelserne.

Du benytter dit nøglekort til at skrive under på dit lån på samme måde, som du ville gøre, hvis du skulle logge ind på din netbank eller rette din boligstøtte. Log først ind med brugernavn og adgangskode. Brug herefter nøglekortet til at indtaste den rigtige kode.

Send da godkendelsen afsted, og voila! Dit arbejde er gjort. Nu skal du bare vente på, at de lånte penge går ind på din konto, og så kan du ellers bare nyde, at du nu har penge til at lave lige præcis det, du har allermest lyst til.