Lån og RKI

Lånetilbud er opdateret d. 21/09-2023

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    21/09-2023

Selv personer som er kommet i RKI, et register over dårlige betalere, har til tider brug for et lån og et økonomisk pusterum. Hvorfor man er kommet i RKI kan bunde i mange forskellig ting og årsager - i mange tilfælde var årsagen en lille dum og uheldig fejl. Men uheldig fejl eller ej, når man er kommet i RKI, så er ens lånemuligheder forringet markant.

Her har bankerne det svært at forstå de mennesker som er registreret i RKI, er ofte også mennesker som er økonomisk presset, og er slet ikke villige til at låne dig penge. Fordi i sidste ende er det i bankens interesse at får deres penge tilbage. Derfor er der mange danskere der finder løsninger gennem online lån, idet bankerne ikke låner penge til RKI-personer. Online lånemarked tilbyder forskellige låntyper og låneudbydere, der gerne låner penge på trods af at man er registreret i RKI.

Dog skal man være opmærksom, eftersom at være RKI-registreret signalerer, at man er dårlig til at betale penge tilbage medfører endnu større omkostninger, når du skal ud og låne penge.

Lån på trods RKI

Jo det er korrekt - du kan godt låne penge selvom du er registreret i RKI. Der findes nogle låneudbydere som gerne vil give dig lån, men dette er som regel utroligt dyre lånetilbud. Dog den positive side er, at du i størstedel af tilfældene ikke skal stille sikkerhed for lånet.

Men selvom der er mulighed for at tage et lån på trods af du er registreret i RKI, er det altid en god idé, at først fokusere på at komme ud af RKI, før man kaster sig ud i et nyt lån. Det er heller ikke en god idé, at blive endnu mere forgældet end man er i forvejen. Det kan hurtigt blive til en ond cirkel, hvor man forsætter med at tage lån som vil ende i en meget slemt økonomisk krise, og så stor gæld at det vil tage mange år for at blive gældfri.

Ulemper ved at låne som RKI-registreret

Derfor start med at kortlægge din gæld, lav et budget, og derigennem kan du danne dig et overblik over, hvor meget du skal tilbagebetale for at komme ud af gælden. Låner du penge hos udbydere som er villige til at låne dig penge på trods af du er RKI registreret, er du dårligere stillet som lånetager. Med andre ord betyder dette, at folk som er RKI-registreret også får dårligere lånevilkår, som afspejles i højere renter, forhøjede gebyrer og afdrag, krav for sikkerhed (pant i dine ejendele) og indskud.

Det er og vil altid være fornuftigt at tage låne først når man har fjernet sig selv fra RKI-registeret, og få en bedre økonomisk situation end tage et nyt lån. Står du i en situation, hvor du mangler penge - så er det bedre hvis du spørger din familie eller venner om lidt økonomisk hjælp, før du får overblik og styr på din nuværende glæd. Selvfølgelig, selvom man låne penge hos sine nærmeste, skal disse penge betales tilbage, men det positive er, at du i det mindste undgår at betale renter på de lånte penge.