Lån dig til et studieophold i udlandet

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Går du med drømmen om et studieophold i udlandet, men føler du, at de økonomiske omkostninger er for høje? Så læs med her og bliv klogere på, hvilke finansieringsmuligheder du har og ikke mindst, hvilke oplevelser og kompetencer et udlandsophold kan give dig.

Omkostningerne og kravene som banker og online låneudbydere stiller til dig som forbruger kan ofte være for store i forhold til dine behov som studerende. Derfor kan der være god grund til at lede andre steder i jagten på finansieringen af dit udlandsophold.

Hvis du vil lægge tid og kræfter i ansøgningen, så er legater en oplagt mulighed for at få dækket omkostningerne ved et studieophold. Desværre er der stor rift om legaterne og faktum er, at de fleste ofte ender med slet ingen eller minimal økonomisk dækning herigennem.

Udlandsstudielånet

SU-lånet er i mange tilfælde det ideelle alternativ til dyre banklån og manglende legater. Udlandsstudielånet er et SU-lån som er målrettet studerende i udlandet. Her kan du låne op til 100.000 kr. så længe du er berettiget til et udlandsstipendium.

Lånet skal søges og godkendes gennem SU.dk under minSU og skal tilbagebetales under samme vilkår som SU-lån. Læs mere om lånet på su.dk.

Dog er det altid en god idé at indsamle flere tilbud, før du lægger dig fast på et lån. Det er gratis og uforpligtende at søge tilbud hos banker og online låneudbydere og i nogle tilfælde passer disse lån måske bedre til netop din situation. Tjek derfor altid, hvilke muligheder du står med.

Derfor skal du tage på studieophold i udlandet

Et semester i udlandet kan ikke blot styrke og udvikle dine personlige kompetencer, men sætter dig også foran i køen til dit fremtidige drømmejob.

Hver anden private virksomhed foretrækker en medarbejder med et udlandsophold på CV’et. Det viser den seneste undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet i en rapport omprivate arbejdsgiveres syn på færdiguddannedes kompetencer og studierelevante udlandsophold(http://ufm.dk/publikationer/2012/undersogelse-af-private-arbejdsgiveres-syn-pa-faerdiguddannedes-kompetencer-og-studierelevante-udlandsophold). Med et studieophold i udlandet viser du blandt andet gode sproglige kompetencer, eventyrlyst, omstillingsparathed samt et indblik i anderledes måder at anskue og løse problemer på.

Så der er bestemt ingen grund til, at økonomiske udfordringer eller frygten for at blive sat bag i køen af ansøgere skal holde dig tilbage fra dit drømmesemester. Grib chancen og grib verden!