473.452
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Hvad er friværdi?

For at forstå, hvad friværdien dækker over, kan du tænke din bolig som en form for sparegris. Når du månedligt afdrager på dit boliglån, øger du samtidig din friværdi. Ved at afdrage på din bolig, får du altså større og større mulighed for at låne penge i din bolig. Men hvordan beregner man så helt præcist sin friværdi? Det er faktisk ganske simpelt. Friværdien defineres nemlig som forskellen på din boligs værdi og gælden i boligen. Eksempelvis vil det sige, at du har en friværdi på 2.000.000 kroner, hvis din bolig er vurderet til 4.000.000, og du stadigvæk mangler af betale 2000.000 af på dit lån. Med tiden vil din friværdi stige, når du helt automatisk afdrager på dit banklån. Der er dog stadigvæk regler, hvis du vil gøre brug af din friværdi. Du kan nemlig maksimum låne 80 % af din friværdi. Hvis vi igen tager udgangspunkt i ovenstående eksempel betyder det, at du vil have mulighed for at låne op til 1.600.000 kroner. Det er selvfølgelig helt op til dig at vælge, hvor stor en del af din friværdi, du vil belåne.

🔶 Derfor skal du gøre brug af din friværdi

Det skal du først og fremmest gøre, fordi det er en af de allerbilligste måder at låne penge på. Renten er utrolig lav, fordi banken i forvejen har din bolig i pant. Det er altså et meget sikkert lån for banken, hvorfor lånevilkårene er yderst attraktive.

Derudover er friværdien interessant, fordi der ikke er nogle begrænsninger for, hvad du kan bruge pengene på. Du kan vælge at bruge dem på mere praktisk formål som lejlighedskøb eller investeringer, men du kan også vælge at tage på den eksotiske rejse, som du altid har drømt om. Det er fuldstændig op til dig.