Hvorfor bliver mit lån afvist?

Se også: Her får du det bedste lån på 50.000 kr.

Det kan være at du er én af dem, som ikke kunne låne penge. En afvisning kan være grundet mange ting, og det er svært at give et konkret svar på, hvorfor man bliver afvist eftersom det kan være en kombination af forskellige faktorer. Derudover er det væsentligt at fremhæve, at man bliver individuelt kreditvurderet, hvilket også er udgangspunktet for lånetilbuddet og grundlaget for godkendelse af låneansøgningen. Men før man kan forholde sig til ens afvisning på lånet så er det også vigtigt, at vide hvilke faktorer er med til at bidrage til en lånafvisning. I det følgende kan du blive klogere på nogle af de mulige faktorer, som kan føre til en afvisning på dit lån.

Registeret i RKI?

At være RKI-registreret er den første faktor, som medfører forringet lånemuligheder. Det er meget dårligt signal at sende, når udbyderene eller banken kan se at du er registreret i RKI. Det er nemlig en database som samler alle dårlige betalere, og ens navn havner i databasen, fordi man blandt andet ikke har betalt sine regninger til tiden. Når man er RKI-registreret, så er ens chancer for at få afslag på lånet langt højere, og lånemuligheder langt ringere. Dog findes der låneudbydere, der er villige til at låne dig penge på trods af din RKI-registrering, men det anbefales at energien bliver brug på at komme ud af RKI, i stedet for at man undersøger lånemarked for at kunne låne på trods af RKI-registrering.

Lav indkomst

Har man ikke høj nok indkomst så kan dette også være en årsag til et afslag. Dette bunder simpelthen i, at man ikke har tilstrækkelig indkomst, hvilket signalerer at det kan være udfordrende at imødekomme de månedlige ydelser på lånet. Når kreditvurdering af lånetageren foretages betyder lav indkomst oftest en mere skrøbelig økonomi, hvilket i mange tilfælde viser sig at være rigtigt. Her er der i princippet ikke meget man kan gøre. Har man fået afslag fordi låneudbydere mener ikke, at økonomien er sund og fornuftig kan man altid prøve at finde et ekstra arbejde, eller minimere udgifter som ikke er nødvendige. For at se om man har unødvendige udgifter kan man udarbejdet et budget for at få et hurtigt overblik over ens indtægt og udgifter. For eksempel, det er altid en god idé at kigge på mobilabonnementer, forsikring, elselskaber osv., for at se om nogle af disse kan justeres ned.

Stor gæld og alderskrav

Står du og har allerede en stor gæld, fordi du måske har købt en bil, et hus eller noget helt tredje er dette med til at reducere dit rådighedsbeløb. At have stor gæld betyder også, at man allerede er i gang med at afdrage hver måned, hvilket signalerer, at ens månedlige rådighedsbeløb er stramt, og kunne være med til at vanskeliggøre afdraget af et andet lån inden for de aftalte rammer. Her tager låneudbyderne en risiko med at låne dig penge - så en kombination af indkomst og gæld er med til at give dig en afvisning på et lån. Dertil er der alderen. Man skal være fyldt 18 år, og dertil er der skriftende alderskrav hos de forskellige låneudbydere, som sætter deres egen alderskrav for deres låntilbud. Her kan man altid undersøge grundigt markedet, for at finde de låneudbydere, hvor du kan imødekomme alderskravet.

Husk at…

De nævnte faktorer er de grundlæggende, som gør at man får afslag på et lån. Så om det er den ene faktor eller den anden, så er det altid en god ideé, at forholde sig til det. Det er den bedste og mest sunde vej til en fornuftig økonomi, som på længere sigt også gør at ens lånemuligheder bliver forbedret.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
631.703
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014