Tal og fakta om kviklån - food for thought

Lånetilbud er opdateret d. 17/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    0 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    17/04-2024

Kviklånet er forståeligt nok blevet et populært valg af lån blandt danskere i pengenød de seneste år. Det har aldrig været lettere at låne penge, men hvad siger tallene egentlig om danskernes holdning til kviklån og deres brug af selvsamme lån? Og mere specifikt, hvad tænker danskerne om deres kviklån, efter de har taget det? Og hvor mange kviklån optages der egentlig af danskerne? Her er lidt tal og fakta om kviklånet, som måske kan få dig til at overveje en ekstra gang, inden du impulsivt låner penge online. Det er ikke farligt at tage et sådant lån, men man skal tænke sig om, så man ikke ender med at blive en del af den negative statistik!

Som sagt er kviklånet et populært lån blandt danskerne, og populariteten er kun steget de senere år. I 2010 var der således blevet langet cirka 20.000 kviklån over disken til en værdi af 37 millioner kroner. I 2014 var disse tal steget, så der nu var tale om omkring 160.000 kviklån.

På disse 160.000 lån var der fordelt omkring 430 millioner kroner. Det er en markant stigning, men på trods af de mange lån og store lånebeløb, har de danske lånetagere i høj grad ikke haft en udelukkende god oplevelse med kviklånet.

Omkring 40% af de adspurgte lånetagere har ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fortrudt, at de tog et kviklån, og cirka samme antal syntes, at lånet endte med at blive dyrere, end de havde forventet. Over halvdelen af de adspurgte havde ikke overvejet andre lån som alternativ til kviklånet, inden de sendte den signerede låneaftale afsted. Herudover er hver fjerde låner ikke i stand til at betale sit lån tilbage rettidigt, hvilket betyder, at der bliver lagt gebyrer på.

Dette gør bare et lån endnu dyrere, end det var i forvejen, hvilket i sidste ende kan resultere i en dårlig oplevelse med at låne penge online som et kviklån.

Mens forbrugernes skuffelse over kviklånenes pris går ud over kviklånets ry, bør man ikke glemme de positive tal, som er dem, der lokker kunderne til butikken. Hos de fleste udbydere af denne type lån får du svar inden for en time. Hos nogle får du allerede svar inden for 15 minutter, andre arbejder med endnu kortere ventetid.

Du kan skrive under med Nem-ID, hvilket betyder, at du kan have pengene på rekordtid. Nogle gange er pengene sat ind den selvsamme dag, andre gange må du vente en dag eller to. Disse betingelser gør kviklånet til et eftertragtet lån, som antallet af lånetagere også fortæller. Det er på trods af, at kviklån måske er et dyrere alternativ til andre typer lån.

Vores opfordring er derfor at tænke dig om. Mange danskere oplevede, at kviklånet ikke var, hvad de regnede med. For at undgå at blive en del af den statistik er det vigtigt, at du forbereder dig på at tage et lån.

Det kan du ved at gøre dit hjemmearbejde ordentligt, inden du låner, og du kan overveje, om der er andre alternativer, som måske er bedre og billigere på den lange bane.