Flere danskere kan forvente et højere kommunalt skattetryk

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

V-regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået en aftale om den kommunale økonomi i 2016, som giver flere af landets kommuner mulighed for at hæve skatten inden for en ramme på 200 millioner kroner i alt. Ifølge Social- og Indenrigsministeriet ønsker ni danske kommuner at benytte sig af den mulighed, som den nye aftale skaber.

De ni kommuner er Albertslund, Guldborgsund, Kerteminde, Esbjerg, Jammerbugt, Lolland, Fredensborg, Struer og Norddjurs, og de har ansøgt om tilladelse til at hæve skatterne med 216 millioner kroner i alt.

Guldborgsund og Esbjerg har de højeste skatteønsker

Guldborgsund og Esbjerg Kommune ønsker hver især de største økonomiske råderum, da de har ansøgt om at hæve skatten med henholdsvis 44 millioner kroner og 34 millioner kroner. Fredensborg Kommune indtager tredjepladsen, da kommunen har anmodet om at øge skatten på 30 millioner.

Norddjurs ønsker at hæve skatten med 26 millioner kroner, Albertslund med 19 millioner, Lolland med 18 millioner og Jammerbugt med 17 millioner. Kerteminde og Struer kommuner vil ændre mindst på skattetrykket, da de har ansøgt om henholdsvis 15 og 12 millioner kroner.

Kommunerne bestemmer selv

Hvordan kommunerne vil inddrive skattepengene, vælger de mere eller mindre selv. De kan beslutte sig for at fastsætte en højere personskat eller at øge satsen på enten grundskylden eller den særlige dækningsafgift, der er på erhvervsejendomme.

Aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening sikrer, at kommunerne ikke får økonomiske sanktioner ved at øge skattetrykket - som de ellers førhen har fået. Hvis der eventuelt skulle være flere kommuner ud over de ni, der skulle ønske at øge de lokale skatter, vil de dog blive ramt af økonomiske sanktioner.

Kommunerne kan forvente svar på deres ansøgninger senest d. 18 september. Ligeledes skal alle 98 kommuner i landet have fastlagt næste års budget senest 15. oktober.

Om det er de private borgere eller erhvervslivet, der vil blive hårdest ramt af de øgede skatter i den enkelte kommune, vil vi først blive klogere på, når de kommunale budgetter er fastlagt.

Læs mere:http://borsen.dk/nyheder/privatoekonomi/artikel/1/310560/skal_du_betale_mere_i_skat_disse_ni_kommuner_vil_haeve_skatten.html