Kassekredit, forbrugslån og kviklån

Lånetilbud er opdateret d. 26/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    26/04-2024

Det kan være en jungle, at finde rundt i de forskellige typer af lån som tilbydes, for der kommer hele tiden nye muligheder, for at låne penge. Når der skal lånes et mindre beløb, tyer mange danskere til de mere lettilgængelige og hurtige muligheder, såsom Kassekredit, kviklån og forbrugslån, velvidende at disse ofte kan blive bekostelig affære på længere sigt. Men disse hurtige lån kan forekomme attraktive, da der ofte kun stilles et minimum af krav, og det tager kun få klik på nettet, at finde frem til udbyderne.

Så vælger man en af disse muligheder, skal man undersøge hvordan de adskiller sig, og hvad der passer bedst til ens økonomiske situation. Her er en hurtig gennemgang af de forskellige muligheder.

Vælger man at have en kassekredit i sin privatøkonomi, betyder det, at man har en aftale med sin bank om, at man kan overtrække et vis beløb til en bestemt rente. Altså har man et større beløb til rådighed på sin konto, og man skal kun betale renter af det beløb, som man har overtrukket på kontoen. Et sådan eksempel kunne være, at man kan trække 25.000,00- over, til en rente på ca. 6-7%.

Dette kan være en mulighed, for den person som har en svingende indkomst, eller hvis man ved, at der kommer en kortvarig gæld i nærmere fremtid. Dog skal man huske, at renten er bekostelig, så man skal undgå, at ens overtræk vare for længe.

Lån over længere periode - Hvad er det bedste valg?

Ved man, at man gerne vil have et lån, der skal være over en længere periode, kan et forbrugslån muligvis være at foretrække fremfor en høj kassekredit. Et forbrugslån uden sikkerhed er ofte dyrere en andre typer lån, da et forbrugslån ofte tages, hvis man skal bruge penge til noget, der ikke er specifikt. Altså er det ikke et hus eller en bil, man låner penge til, men oftere oplevelser, såsom rejser eller fester, eller bare forskelligt forbrug.

Det er altså ikke ting, hvor banken kan tage pant i det, man har købt, hvilket banken eksempelvis godt kan ved et hus- eller bilkøb. Idet banken ikke er i stand til det, er forbrugslån ofte dyrere end andre lån. Det er selvfølgelig også muligt, at tage forbrugslån udenom sin bank, men man skal være meget opmærksom på renten, da denne kan svinge meget.

Kviklån minder meget om et forbrugslån, og det bliver ofte benyttet, hvis man ønsker en hurtig udbetaling med meget få krav til dokumentationen og ansøgningsprocessen. Altså stilles der få betingelser angående personlige oplysninger eller forklaringer i forhold til, hvad pengene skal bruges til. Dette betyder dog også, at ligesom forbrugslånet, kan renterne være meget høje, og man skal tænke sig godt, om inden man underskriver.

Vælger man denne løsning, skal man huske, at se på de årlige omkostninger (ÅOP) som kan svinge meget de forskellige lån imellem. Den årlige omkostning skal være oplyst af udbyderen, og man kan være heldig, at finde et tilbud, som er fair. Tilmed skal man huske, at man først får oplyst den endelige rente på et lån, når man får tilbagesent det lånetilbud, man har ansøgt om, da mange tilbud kun oplyser en ledende pris, når man først ansøger. Derfor skal man huske at læse det med småt, inden man sætter sin underskrift.

Dette råd gælder ikke kun kviklån, men også forbrugslån og kassekredit. Man skal være sikker på, at man forstår, hvad man går ind til, inden man siger endeligt ja.