481.193
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Lån hos det offentlige

Alt gæld til det offentlige er registreret inde på SKATs selvbetjening, hvor du nemt og overskueligt kan se, hvem du skylder penge. Gæld til det offentlige indbefatter blandt andet SKAT, kommuner og andre offentlige myndigheder. Derudover kan du herinde også se, hvis private virksomheder har indberettet gæld.

🔶 Lån hos private kreditorer

Når gælden til de private kreditorer, såsom realkreditinstitutter, banker og tv-leverandører, skal findes, så kræver det lidt ekstra arbejde. Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret kan du enten kontakte dem på mail eller logge ind på deres hjemmesider og få et overblik over, hvilke kreditorer, som har registreret dig.Det beløb du ser herinde kan dog have fået ekstra renter på, så kontakt derfor kreditorerne og få det helt præcise beløb oplyst.

En anden mulighed er at finde alle de gældsbreve, kontoudtog og rykkerbreve, som du eventuelt har liggende derhjemme.

🔶 Hvad så nu?

Når du har fundet alle de kreditorer, som du skylder penge, så er det vigtigt at skabe overblik over mængden af lån, så du får tilbagebetalt dem hurtigst muligt. Overvej derfor om du skal lægge en plan for afbetaling af gælden, enten ved at samle klatgælden til et fælles lån, som du kan læse om her.