Hvem skylder jeg penge?

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    03/07-2022

Har lånene hobet sig op? Kan du ikke længere huske, hvem du egentlig skylder penge og hvor mange du skylder? At låne penge kan hurtigt udvikle sig til en uoverskuelig og dyr affære. For at kunne lægge den rette plan for afvikling af gælden og dermed spare penge på unødvendige gebyrer, gælder det om at danne sig et overblik over, hvilke lån man har. Men hvordan finder man egentlig ud af, hvilke lån man har? Det er heldigvis simpelt.

Læs bare med herunder!

Det første du skal gøre for at finde ud af, hvem du skylder penge, er at inddele dine lån i to kategorier:lån ved det offentligeoglån ved private kreditorer.

Lån hos det offentlige

Alt gæld til det offentlige er registreret inde på SKATs selvbetjening, hvor du nemt og overskueligt kan se, hvem du skylder penge. Gæld til det offentlige indbefatter blandt andet SKAT, kommuner og andre offentlige myndigheder. Derudover kan du herinde også se, hvis private virksomheder har indberettet gæld.

Lån hos private kreditorer

Når gælden til de private kreditorer, såsom realkreditinstitutter, banker og tv-leverandører, skal findes, så kræver det lidt ekstra arbejde. Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret kan du enten kontakte dem på mail eller logge ind på deres hjemmesider og få et overblik over, hvilke kreditorer, som har registreret dig.Det beløb du ser herinde kan dog have fået ekstra renter på, så kontakt derfor kreditorerne og få det helt præcise beløb oplyst.

En anden mulighed er at finde alle de gældsbreve, kontoudtog og rykkerbreve, som du eventuelt har liggende derhjemme.

Hvad så nu?

Når du har fundet alle de kreditorer, som du skylder penge, så er det vigtigt at skabe overblik over mængden af lån, så du får tilbagebetalt dem hurtigst muligt. Overvej derfor om du skal lægge en plan for afbetaling af gælden, enten ved at samle klatgælden til et fælles lån, som du kan læse om her.