Hvad er revolving credit?

Lånetilbud er opdateret d. 15/07-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Hvad er revolving credit?

I flere europæiske lande tilbydes en finansieringsform kaldet revolving credit. I Danmark tilbydes ikke noget tilsvarende, mens der dog er flere ligheder med eksisterende finansielle ydelser. Denne artikel har til formål at diskutere ligheder og forskelle, således du som forbruger er i stand til at genkende finansieringsformen, hvis den etableres på det danske marked.

Hvis revolving credit etableres i Danmark vil du på baggrund af denne artikel endvidere kende fordele og ulemper, hvorfor du vil være i stand til at træffe en beslutning på et oplyst grundlag.

Fleksibilitet ved revolving credit

Revolving credit er en finansieringsform, hvor låneren har mulighed for at disponere over et fastsat beløb i en fastsat periode. Dette kunne f.eks. være 50.000 kr. med en aftalelængde på 24 måneder.

I denne periode kan låneren trække på kreditten samt betale tilbage efter behov. Som låner betaler man kun rente af det lånte beløb, hvorfor det er en fordel løbende at betale tilbage, såfremt det er muligt.

Forskelle og ligheder med øvrige finansieringsformer

Danske forbrugere kan i stedet for revolving credit benytte sig af kassekredit og forbrugslån, hvilket er de to låneformer med flest ligheder med revolving credit. Nedenfor kan du læse om ligheder og forskelle mellem de angivne lånemuligheder.

Forbrugslån

Revolving credit er mere fleksible end de klassiske forbrugslån, hvor du får det lånte beløb indsat på din konto på én gang. Du administrerer altså over f.eks. 50.000 kr. ekstra fra den ene dag til den anden, hvilket for nogen kan udgøre en risiko for at bruge unødvendigt af midlerne.

Ulempen ved et forbrugslån er endvidere, at du betaler rente af hele beløbet, eftersom du disponerer over samtlige midler

Ved revolving credit kan det lånte beløb variere i større grad, og du kan nøjes med at bruge de penge, som du faktisk har behov for. Nogen forbrugere kan have en tendens til at låne mere, end de måske har behov for, da dette sikrer dem mod uforudsete fremtidige udgifter. Uanset om disse udgifter kommer elle ej, skal forbrugeren betale renter af hele lånet.

Revolving credit er mere fleksibelt, da forbrugeren kun behøves at gøre brug af kreditten, såfremt disse uforudsete udgifter rent faktisk opstår.

Ved sammenligning af renteniveauet på revolving credit og forbrugslån er det typisk i samme høje niveau. MONEYBANKER er også tilgængelig i Frankrig, hvor revolving credit anses som et finansielt produkt i samme kategori som forbrugslån.

Kassekredit

Renten på en kassekredit varierer meget fra bank til bank, hvor du typisk har mulighed for at forhandle om bedre forhold, hvis du har andre aktiviteter i banken, som f.eks. det er tilfældet, hvis man er Fordel+kunde i Nordea. Baseret på de to største banker i Danmark, Nordea og Danske Bank, så varierer renten mellem 8-16,75 procent.

Med tanke på at Frankrig kategoriserer revolving credit i samme kategori som forbrugslån, er det nærlæggende at sammenligne denne kategoris renteniveau med kassekredittens, hvor rentespændet på de to finansieringsformer synes ens.

Hvis du som forbruger har behov for penge og derfor overvejer mulighederne, vil du have lettere ved at finde finansiering gennem revolving credit sammenlignet med etablering af en kassekredit. En kassekredit kan du kun etablere i den bank, du anvender, mens du kan ansøge om revolving credit på tværs af markedet på lige fod med ansøgning om forbrugslån. Er du smart, ansøger du flere steder, sammenligner finansieringstilbuddene og vælger derefter det mest attraktive tilbud.

Opsummering

Baseret på ovenstående rummer revolving credit flere elementer fra andre finansieringsformer, hvorfor dette lån ikke synes at have sin berettigelse i Danmark. Ved nærmere vurdering er der imidlertid unikke fordele ved revolving credit, hvilket gør låneformen yderst attraktiv sammenlignet med et traditionelt forbrugslån.

Som forbrugere kan vi derfor håbe på, at ekspanderingen af udenlandske banker til Danmark vil føre nye og mere attraktive finansielle ydelser med sig. Under alle omstændigheder vil et større udbud af låneformer øge konkurrenceforholdene og dermed komme forbrugerne til gode.