Sådan undgår du at gå amok i udsalgstilbud

Lånetilbud er opdateret d. 19/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    6 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    19/04-2024

Uanset, hvilken tid det er på året, vil du altid støde på udsalg. Januarudsalg, sommerudsalg, ophørsudsalg, fødselsdagsudsalg, Black Friday… Ja, listen er lang. De store, gule prisskilte er kundemagneter, fordi de først og fremmest signalerer, varen er på tilbud, og for det andet tror du som forbruger, at du sparer en masse penge.

I mange tilfælde kan du spare mange penge, men du kan også blive snydt. Her kan du læse seks gode råd til, hvordan du kontrollerer din udsalgsshopping og forebygger røde tal på kontoen.

Lav en grænse

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvor mange penge, du vil og kan bruge. Har du bestemt dig for, at du vil tage på udsalgsshopping og maksimum bruge 1.000 kroner, kan du hæve pengene og lade dit betalingskort blive hjemme. På den måde er det svært at bruge flere penge end planlagt.

Læg en plan

Når du har bestemt dig for, hvor mange penge du vil bruge, kan du lave en liste over de varer, du går efter. Udsalgspriser kan nemt få dig til at købe mere - for det er jo et godt tilbud, ikke? Inden, du shopper, kan du sortere dine skabe og se, om der skulle gemme sig noget bagerst, som tilsvarer det, du troede, du manglede. Husk på, at du ikke bare skal købe for at købe - du skal have brug for det, du køber.

Sammenlign priser

Inden, du bevæger dig ud i butikkerne, kan du tjekke priser hjemmefra på de varer, du vil købe. Tjek både fysiske butikkers og netbutikkers priser - der er ofte flere penge at spare ved at bestille varer online. Du kan for eksempel også bruge Pricerunner.dk til at sammenligne priser.

Hvad skal du egentligt bruge?

Minus 20, 25 eller 50 % er store rabatter, men pas på, du ikke bliver forblændet af besparelserne. Selvom du får mere for pengene, fordi du får rabat, bruger du stadig penge. Kig grundigt på varen, hvis du bliver fristet af de lave priser.

Du kan overveje, om du ville købe varen, hvis den ikke var på udsalg. Ville du ikke købe varen til fuld pris, så lad varen ligge, da du højst sandsynligt kun finder den attraktiv på grund af prisen og ikke, fordi du mangler den.

Kvalitet versus kvantitet

Udsalg er ofte et godt tidspunkt at købe luksusting på. Det kan være en designertaske eller en sofa, du har ønsket dig længe, som der normalt ikke er plads til at købe med dit rådighedsbeløb. Det kan være en god idé at investere i få kvalitetsting fremfor mange billige varer, da kvalitet og holdbarhed ofte går hånd i hånd.

Selvom kvalitetsvarer ved første øjekast er dyrere at købe - også på udsalg - kan det godt betale sig i det lange løb.

Sidste nedjustering af priser

Når en vare bliver sat ned på første udsalgsdag, er det ofte ikke den pris, varen har på sidste udsalgsdag. Butikkerne nedjusterer løbende priserne og med tålmodighed kan du lave et virkeliggodt køb. Hvis du har været tidligt ude på udsalg og senere finder ud af, at din vare er ydereligere sat ned, kan du gå ned i butikken og bede om at få den nuværende rabat på din vare.

Dette kan dog kun lade sig gøre, hvis du har bonen, så gem altid dine kvitteringer! De fleste butikker vil gerne imødegå din forespørgsel på ydereligere rabat, hvis du kommer indenfor butikkens fastsatte periode for returnering af udsalgsvare. De fleste butikker tager udsalgsvarer tilbage indenfor 14 dage, mens andre butikker har en kortere frist. Tjek altid butikkens regler for returnering af udsalgsvarer.