5 gode råd, hvis du skal låne penge

Når det kommer til at låne penge, så gælder det om at holde tungen lige i munden. Det siger sig selv, at det koster penge at låne penge - men hvor meget det egentlig koster kan variere betydeligt! Derfor præsenterer vi dig her for en guide over do’s og don’ts i din jagt på det gode lån.

1. Er der behov for et lån? Så læg et budget!

I de fleste tilfælde er det langt mere fordelagtigt for dig som forbruger selv at spare penge op i stedet for at låne af diverse låneudbydere. Det er et langsommeligt og mentalt udfordrende projekt, men i sidste ende er der penge at spare. På den måde undgår du den høje lånerente og omkostningerne ved at optage et lån.

Hvis du dog beslutter dig for et lån, så udarbejd et budget, før du låner. Derved er du sikker på, at du har råd til at betale lånet tilbage før løbetiden for lånet stopper.

2. Sammenlign ÅOP

En tommelfingerregel er, altid at sammenligne ÅOP for diverse lån. ÅOP er en forkortelse for de årlige omkostninger i procent og skal lovpligtigt være anført ved alle kviklån f.eks. Hvis man blot sammenligner låneomkostningerne ved forskellige lån, kan man ofte overse dyre stiftelsesomkostninger og gebyrer.

3. Vær fornuftig

Banker og realkreditinstitutter lever af at låne penge ud og vil i mange tilfælde prøve at overtale dig til at optage nye og større lån, som du reelt ikke har brug for. Du skal derfor altid være kritisk over for deres tilbud! Så tænk dig om og hav altid din gode fornuft med dig.

4. Brug tid på at sammenligne lån

Forhast dig ikke ud i dyre lån, men brug tid på at shoppe rundt efter tilbud og gode råd. Den ekstra tid du bruger her kan spare dig for mange penge i det lange løb.

5. Søg om lån hos minimum tre forskellige selskaber

De fleste lånerenter hos udbyderne er standardrenter. Søg derfor altid om lån hos minimum tre forskellige selskaber, da den endelige rente først bliver fastsat ved lånetilbuddet. Herefter kan du altså sammenligne de forskellige tilbud og dermed sikre dig de bedste låneforhold

Og husk så altid: Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det, fordi det er det!

Brug for at låne penge?

MONEYBANKER.dk har hjulpet 573.327 brugere siden vi startede i 2014. Skal vi også hjælpe dig med at vælge det billigste lån? Sammenlign lån via vores søgemaskine hurtigt og nemt, uanset om du søger et forbrugslån, samlelån eller bare et billigt lån online.

Sammenlign lån (Juli 2020)