Sammenligning af forbrugslån

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Forbrugslån er en nem og hurtig løsning, når man står i en situation, hvor der er behov for lidt ekstra penge. Pengene bliver hurtigt udbetalt, og der bliver ikke stillet spørgsmålstegn ved, hvad de skal bruges til. Samtidig stiller låneudbyderne ikke så store krav til dig som kunde, ligesom de traditionelle pengeinstitutter ofte gør.

Store omkostninger

Den altoverskyggende ulempe ved forbrugslån er dog omkostningerne, som ofte er meget høje. Derfor er det vigtig, at man som kunde undersøger flere lånemuligheder og sammenligner omkostningerne ved de forskellige låneudbydere. Her ser man ikke kun på renten men også på gebyrer, etableringsomkostninger og andre udgifter i forbindelse med at optage lånet.

Da det for mange kan virke uoverskueligt at sammenligne lånene, hvor nogle har lave renter, mens andre har lave gebyrer, kan man nøjes med at se på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, hvor de samlede renter og omkostninger ved lånet bliver udregnet i procent pr. år. Når man skal sammenligne forskellige forbrugslån er ÅOP altså en god og hurtig vej til at danne sig et overblik over, hvilket lån der er billigst.

For at kunne sammenligne er det her vigtigt, at man indtaster de samme betingelser ved de forskellige udbydere. Det vil sige, at lånebeløbet og løbetiden er den samme, da omkostningerne naturligt vil variere ved forskellige lånebeløb eller løbetider, hvorfor ÅOP i så fald ikke vil kunne sammenlignes korrekt.

En anden ting, der bør tages i betragtning, når lånetilbuddene sammenlignes, er hvorvidt renten er fast eller variabel. Variabel rente er oftest lavere end en fast rente, hvilket bl.a. skyldes den større usikkerhed, der er ved at have et lån med variabel rente.

Herved vil ÅOP ved variabel rente ofte være lavere end ved fast rente. Hvis renten er variabel betyder det, at den både kan stige og falde i lånets løbetid, ofte er der dog en minimumsrente og en maksrente, som begrænser variationen. Sammenlignes lån med fast rente og lån med variabel rente bør man derfor være opmærksom på den usikkerhed, der er ved at vælge variabel rente, da omkostningerne godt kan blive højere, end hvad der står i tilbuddet.

Indhent tilbud fra flere udbydere

Når man skal optage et forbrugslån er det altså vigtigt, at indhente tilbud fra flere udbydere for at sikre, at man får det billigst mulige lån. Her skal man først og fremmest sammenligne ÅOP og samtidig overveje, om man ønsker fast eller variabel rente, alt efter hvor sikker man gerne vil være på det beløb, der skal tilbagebetales.