Forbrugslån eller banklån?

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Hvilken type lån skal du tage? Hvis du har bestemt dig for at tage et lån, er det ikke helt ligegyldigt, hvor du låner disse penge fra. Der kan være klare fordele ved at vælge den rigtige lånetype og den rigtige låneudbyder. Et forbrugslån og et banklån er to helt forskellige størrelser på trods af, at begge typer lån tilbyder nogenlunde det samme - at låne penge til deres kunder.

Du bør overveje grundigt, hvilket lån der er bedst ud fra, hvad du skal bruge penge til samt andre parametre såsom ansøgningsproces, pris og sikkerhed. Banken og udbydere af forbrugslån kan forskellige ting, og det er svært at skære dem alle over én kam. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet. Det handler bare om, hvilke omstændigheder du låner penge under.

Der er forskel på den sikkerhed du skal stille

Banken vil ikke låne penge ud til hvad som helst. Det skal helst have et praktisk formål som for eksempel køb af hus eller bil. Du har altså også mulighed for at låne større beløb i banken end med et forbrugslån.

Skal du købe bolig, er der derfor ikke nogen grund til at undersøge forbrugslånsmulighederne, da et forbrugslån ganske enkelt ikke er nok. Derudover kan banken sandsynligvis også tilbyde dig et billigere lån, fordi disse lån er større og renterne lavere. Til gengæld vil banken ofte have, at du stiller sikkerhed for dine lån, og det kræver selvfølgelig, at du har noget at stille sikkerhed med. Låner du penge til en bil i banken, kan bilen bruges som sikkerhed.

Banken skal vide, hvad de lånte penge skal bruges på. Hvis ikke de skal bruges på noget, som banken billiger, kan de nægte at låne dig penge. Det er anderledes nemt at låne til hvad som helst med et forbrugslån.

Ansøgningen går også hurtigere igennem, så du kan have pengene kort tid efter, du har ansøgt. Vil du for eksempel gerne låne penge til en rejse, er det ikke sandsynligt, at banken går med til dette, og så er forbrugslånet et godt alternativ, hvor du ikke behøver stille sikkerhed for dit lån. Der bliver nemlig ikke stillet spørgsmål til formålet med lånet, så du kan bruge pengene på alt mellem himmel og jord. Til gengæld er der grænser for, hvor meget du kan låne.

Du kan godt finde forbrugslån, hvor du kan låne op til 400.000 kroner, hvilket er en god sjat. I nogle tilfælde er det bare ikke nok. Skal den nyindkøbte lejlighed finansieres, snakker vi som regel et noget højere beløb.

Også prisen på forbrugslånet skal du være opmærksom på. Denne type lån er ofte noget dyrere end banklånet i både renter og gebyrer, så du bør overveje grundigt, om der er alternativer til forbrugslånet. Der findes mange typer lån, så der er muligvis andre muligheder.

Det kan derfor anbefales at tjekke, om du kan låne penge i banken til dit formål, for det vil være billigere i længden. Hvis ikke det kan lade sig gøre, må du se dig om efter andre muligheder, og her er forbrugslånet en af de typer lån, som kan byde sig til, uanset hvad du ønsker at låne til!