Et forældrekøb kan være en god investering

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    03/07-2022

Det kan være vanskeligt at finde bolig som studerende. Især når man som SU-modtager har et begrænset budget og derfor ikke bare kan vælge og vrage mellem de forskellige tilbud på boligmarkedet. En løsning kan være at blive boende ved sine forældre i en periode, mens man fortsætter sin boligjagt.

Det er dog ikke alle som har den mulighed, hvis ens uddannelsesinstitution ligger langt fra ens forældre. Hvem gider eksempelvis at pendle tre timer hver vej fra Aarhus til København fem dage om ugen? Det er ikke holdbart i længden.

En mulig løsning kan være et forældrekøb, hvor forældre køber en bolig, for det meste en lejlighed, som de derefter lejer ud til deres børn.

Hvorfor er et forældrekøb en god ide?

Et forældrekøb er først og fremmest en god ide, fordi du hjælper dit barn med at finde et sted at bo. Det betyder, at dit barn kan få optimale betingelser under sin uddannelse og prøve kræfter med at flytte hjemmefra. Derudover gør reglerne for forældrekøb, at dit barn kan bo til en fornuftig husleje, som kan betales inden for SU’ens rammer.

Dette er en stor fordel, da den studerende derfor ikke behøver at arbejde mange timer ved siden af studiet for at kunne betale sin husleje. På den måde kan dit barn i stedet for fokusere på dygtiggøre sig på studiet.

En sidste ting er, at det kan være fordelagtigt at investere i en større lejlighed, da du på den måde har mulighed for at leje et værelse ud. Dette kan være en stor hjælp for en anden studerende samtidig med, at du får en ekstra indtægt ind, der kan bruges til at betale af på lånet.

Det kan blive en økonomisk gevinst

Udover, at du med et forældrekøb hjælper dit barn, kan der også være positive økonomiske perspektiver i at investere i eksempelvis en lejlighed. Hvis du er heldig at købe boligen på det rigtige tidspunkt, er der gode muligheder for at lave en god investering og tjene penge på købet. Dette afhænger dog meget af markedet, og hvornår man ønsker at sælge boligen.

Hvis du ønsker at læse mere om dine muligheder for at foretage et forældrekøb, kan du læse mere på din banks hjemmeside. Eksempelvis kan du på Danske Banks hjemmeside, https://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Bolig/At-koebe-en-bolig/Raadgivning/mobil/Pages/Foraeldrekoeb.aspx, læse mere om forældrekøb og dine muligheder på boligmarkedet.