Flexlån T: variabel rente med sikkerhed

Lånetilbud er opdateret d. 16/06-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    16/06-2024

Der er mange forskellige ting, du skal tage stilling til, når du ønsker at optage et lån. Hvor mange penge ønsker du at låne? Hvad med løbetiden? Og hvilken udbyder skal du egentlig vælge? Selv når disse spørgsmål er besvaret, er der stadigvæk væsentlige ting, som skal afgøres. Et af de centrale spørgsmål fra udbyderen er altid, om du ønsker et lån med fast eller variabel rente.

Dette kan i mange sammenhænge være vanskeligt at afgøre, da der er fordele og ulemper ved begge metoder. En løsning kan være at optage et Flexlån T, som på en måde kombinerer fordelene mellem fast og variabel rente.

Det er løbetiden, som ændrer sig

Den store ulempe ved en variabel rente er, at det er en meget usikker lånemetode, da du ikke kan vide, om renten pludselig stiger. Det specielle ved et Flexlån T er imidlertid, at du kan få gavn af den variable rentes fordele samtidig med, at den månedlige ydelse er fast gennem hele låneperioden. Selvom renten skulle stige i løbet af låneperioden, stiger din månedlige tilbagebetaling ikke.

Det betyder dog ikke, at en eventuel rentestigning ikke vil få betydning for dit lån. Det er bare ikke ydelsen, men til gengæld lånets løbetid, som bliver forlænget, hvis renten skulle stige.

Den helt store fordel er altså, at du ved, hvad den månedlige ydelse er gennem hele låneperioden, og kan drage fordel at den meget lave rente, som gennem en længere periode har været en realitet. Det skaber en tryghed for dig som forbruger, da du har et meget bedre overblik over din tilbagebetalingssituation og dermed også din økonomi.

Fastforrentede lån stadigvæk de mest sikre

Selvom et Flexlån T umiddelbart lyder som en rigtig fornuftig investering, skal du dog være opmærksom på, at lånetypen i sidste ende ikke er billigere end et normalt lån med variabel rente - det er blot opbygget op på en anden måde. Du betaler godt nok ikke for en eventuel rentestigning med det samme, men til gengæld vil lånets løbetid blot blive forlænget. Hvis du ønsker den højeste grad af sikkerhed, anbefales det derfor stadigvæk, at du vælger et fastforrentet lån.

Et flexlån T kan dog være en interessant mulighed, hvis du tør at satse lidt, men samtidig ønsker en fast månedlige ydelse gennem hele låneperioden.