Et køkken er ikke bare et køkken. Det er en kliche at sige, men der er noget om snakken. Køkkenet er ofte husets samlingssted og et af de rum hvor vi bruger mest tid. Derfor kan det ofte svare sig at investere lidt ekstra i dit køkken, hvis du skal til at renovere.

I denne artikel vil vi komme ind på hvilke du muligheder du har i forhold til at finansiere dit nye køkken.

Lån i banken eller finansiering hos leverandøren

Du kan vælge mellem to måder at finansiere dit nye køkken på: du kan tage et lån i banken eller du kan indgå en finansieringsaftale hos dem du køber dit nye køkken hos. Med et lån i banken skal du dog ofte stille sikkerhed for lånet og lånet kan have forskellige omkostninger. Med en finansieringsaftale kan du undgå at skulle betale omkostninger for lånet du tager hos dem.

Modsat andre aftaler hvor man køber på kredit, har leverandørens finansieringsmuligheder ofte en lang løbeperiode. Man kan ofte vælge at afdrage på lånebeløbet over 12, 24, 36 eller 48 måneder. Du kan læse meget mere om de specifikke finansieringsaftaler på de enkelte firmaers hjemmesider, eller henvende dig til en af deres butikker og showrooms.

Husk, det er stadig et lån

Ligesom med alle andre afbetalingsordninger, bør du huske på at du tager et lån hos et firma når du køber på kredit. Der er ingen fare ved at finansiere dine køb på denne måde hvis du er 100% sikker på at du kan betale pengene tilbage til tiden. I så fald kan det være en god måde at finansiere et nyt køkken på. Hvis du til gengæld skulle komme i den situation at du ikke kan betale pengene til tiden, er det en helt anden historie, og du kan blive opkrævet nogle høje gebyrer. Du bør derfor altid læse aftalen godt igennem inden du skriver under på noget, og være helt sikker på hvilke konsekvenser der kan være forbundet med en udeblivende betaling.

Hvem tilbyder finansieringen af køkkener?

Selvsagt, er det ofte dem som sælger og monterer køkkener, der også tilbyder finansieringsordninger for køkkener. Nogle af de mest kendte i Danmark er Ikea, HTH Køkkener, Invita, Kvik Køkkener, Svane Køkkener, AUBO, Vordingborg Køkkener, JKE Design, UNO Form med flere.

Kampagner

De firmaer der tilbyder finansiering af et nyt køkken, køre ofte kampagner hvor man kan få et tilbud eller nedslag i prisen på en bestemt køkken. Nogle tilbyder også at hvis man køber en bestemt køkkenserie, så kan man få køkkenet monteret gratis. Det er en god ide at holde øje med disse kampagner, da der ofte er penge at spare. Der kan ligeledes være penge at spare, hvis du køber et helt køkken med skabe, låger og hvidevarer det samme sted som en samlet pakke.

Firmaer som Invita og Kvik tilbyder også løsninger til bad og garderober. Her kan du også forhandle dig til en god pris, hvis du køber flere løsninger samtidig, hvis du for eksempel er ved at renovere flere rum på en gang.