Få det billigste lån: Vælg en mere langsigtet løsning

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Renten har gennem efterhånden en del år været meget lav, hvilket på mange områder er kommet forbrugerne til gode. Det har nemlig betydet billigere lån og muligheden for at låne større beløb. Eftersom renten i mange år har været ekstremt lav, er der en god sandsynlighed for, at den inden for en kort årrække begynder at stige igen.

Det kan derfor være fornuftigt at overveje, om du skal omlægge dit lån og låse renten for en længere periode - for dermed at være sikret en lav rente mange år ud i fremtiden.

Omlæg dit lån - det kan betale sig

At omlægge dit lån er især fornuftigt, hvis du har optaget et realkreditlån og valgt udelukkende at fastlåse renten for et enkelt år - det der kaldes et F1-lån. Det er nemlig netop, når renten er lav, at det kan betale sig at låse renten fast langt ud i fremtiden. Dette kan først og fremmest gøres ved at vælge en fast rente.

På den måde er du også helt sikker på, hvor stort et beløb du skal betale hver måned og undgår derfor økonomiske problemer, hvis renten skulle stige. Selvom det kortsigtet vil være billigere at vælge en variabel rente, vil en fast rente med stor sandsynlighed sikre dig et billigere lån på sigt, da du kan drage fordel af den øjeblikkelige lave rente på lånemarkedet. Hvis du på den anden side ikke ønsker en fast rente, men håber at kunne score en gevinst ved løbende at genforhandle din rente, kan du med fordel vælge et F3 eller F5-lån, da der kan være store besparelser ved at låse renten i tre eller fem år frem for at bibeholde dit F1-lån.

Det afhænger af din låneudbyder

Der kan dog være forskel på, hvad der er mest fornuftigt at gøre. Hos nogle udbydere kan det bedst betale sig at vælge et fastforrentet lån, hvorimod andre anbefaler et F3 eller F5-lån. Derfor er det en rigtig god ide at tage en snak med din låneudbyder, så I sammen kan finde ud af, hvad der er den mest optimale løsning for dig.

Under alle omstændigheder bør du overveje, om du skal omlægge dit lån eller kviklån, da det i sidste ende højst sandsynligt betyder lavere omkostninger - og dermed flere penge mellem hænderne.