484.385
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Direktør: Vi frygter ikke den negative rente

Efterspørgslen på det etårige F1-lån er forholdsvis lav, hvilket skyldes, at der for bankerne er flere omkostninger forbundet med F1-lån, fordi de oftere skal refinansieres sammenlignet med fastforrentede lån. Derfor er omkostningerne for låntagerne også steget.

Men der er alligevel forskel på, hvordan institutterne opfatter den negative rente på F1-lånet. Realkredit Danmark, som i sin tid introducerede lånetypen, har ikke travlt med at bortskaffe lånet.

- Vi kan godt håndtere negativ rente, og mere end 700 kunder kan glæde sig over at have lån med negativ rente. Men efterspørgslen på F1-lån er meget lav. Flexkort er blevet det foretrukne lån til dem, der vil have kort rente. Vi har ikke diskuteret, om vi helt vil lukke for udstedelse af F1-lån. Så vi har ingen aktuelle planer om det, men jeg vil heller ikke afvise, at det kan ske, forklarer administrerende direktør Carsten Nøddebo.

Selvom F5-lånet var forholdsvis attraktivt ved forrige auktion, bliver det interessant at se, om danskerne fortsætter med at efterspørge denne lånetype, eller om de på et tidspunkt også oplever, at der er for høj risiko knyttet til lånet.