Nemt, hurtigt og uden problemer. Det er ofte med disse ord, at udbyderne forsøger at sælge kviklån til dig som forbruger. Og ikke, at der er noget forkert i. Kviklån skiller sig netop ud fra konkurrerende låneformer ved at være et hurtigt og nemt alternativ, hvor pengene straks overføres til din konto. Det er dog samtidig en sandhed med modifikationer. For selvom et kviklån er nemt og hurtigt, er der også en forholdsvis stor risiko for, at du kan komme til at optage et lån, som viser sig at være en dårlig forretning. Det er derfor ikke altid, at et kviklån er den rigtige løsning.

Overvej dine muligheder på lånemarkedet

For det første skal du overveje, om et kviklån er den rigtige løsning i din situation. Der findes andre muligheder med væsentlig lavere rente, som kan være en mulighed for dig. Hvis du ønsker at låne et forholdsvis lavt beløb, kan du undersøge muligheden for at optage et SU-lån. Du skal blot være opmærksom på, at et SU-lån kræver, at du er under uddannelse og derfor modtager SU i forvejen. Et andet alternativ kan være at optage et lån i banken, da renten her er meget lavere end et kviklån. Der er dog forholdsvis svært at låne penge i banken, hvorfor der er mange, som ikke bliver godkendt til et banklån.

Hvis du ikke er studerende eller banken ikke vil godkende dig som lånoptager, kan du overveje kviklån som en mulighed. Det er dog vigtigt, at du undersøger markedet og bruger tid på at finde billige lån, som er økonomisk acceptabelt.

Tag ikke en forhastet beslutning

Det skal dog heller ikke lyde som om, at der ikke er fordele ved et kviklån. Eksempelvis kan du bruge et kviklån til alle former for forbrug, hvorimod banken helt konkret skal vide, hvad du ønsker at bruge de lånte penge til. Derfor kan der sagtens være situationer, hvor et kviklån kan vise sig at være den mest optimale løsning.

Det er dog alfa og omega, at du ikke tager en forhastet beslutning, hvis du vil optage et kviklån. Renten er generelt meget høj på disse lån, men hvis du sætter dig ordentligt ind i tingene, kan du i nogen grad kompensere for den høje rente. Kort og godt handler det om at ansøge om lån hos forskellige udbydere og sammenligne, hvad de kan tilbyde. På den måde sikrer du, at du i sidste ende vælger det lån med de laveste omkostninger. I denne sammenhæng er det vigtigt at fokusere på nøgletallet ÅOP, som dækker over alle de udgifter, du skal betale i forbindelse med et lån – inklusiv renten.

Ved at sammenligne de forskellige låns ÅOP kan du i langt de fleste tilfælde finde et  hurtig lån, som du har mulighed for at tilbagebetale uden at komme i økonomiske problemer.