Dyre vaner der koster dig penge

Dyre vaner der koster os penge, uden at vi måske selv er klar over det. Vi fremhæver nogle af de vaner der, måske, koster dig penge uden du selv ved det.
527.035
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk

Vi har dem alle sammen. Dyre vaner der koster os penge, uden at vi måske selv er klar over det. I denne artikel vil vi fremhæve nogle af de vaner der, måske, koster dig penge uden du selv ved det.

TV kanaler og streamingtjenester

Hvis du har en masse kanaler du ikke ser, bør du måske overveje at skifte til en mindre kanalpakke, eller regne på om det kan svare sig at bruge streamingtjenester såsom Netflix eller HBO, i stedet for den store TV pakke. Til gengæld, kan disse streamingtjenester også være en unødig post i budgettet hvis ikke du får dem brugt tilstrækkeligt. I det tilfælde bør du i stedet opsige de abonnementer du ikke bruger. Dette gør sig også gældende for andre abonnementstjenester såsom fitness, dit telefonabonnement, Spotify, internetabonnement og lignende.

Du undgår din bank

En dårlig vane kan også være at du ikke forholder dig nok til, hvad din bank tilbyder dig. Du kan med fordel genforhandle dine lån eller din kassekredit og eventuelt få en lavere rente. Hvis det ikke er muligt at omlægge dit lån, kan det også være fordelagtigt for dig at skifte bank og på den måde spare penge i det lange løb.

Rygning

Et punkt der ikke kan undgås på listen er rygning. Rygning er en vane, der er dårlig for både helbredet og økonomien. Kvit smøgerne og spar penge.

Cafeture og byture

Selvom det er hyggeligt at tage på cafe med vennerne, kan det hurtigt blive en dyr post i budgettet. Særligt hvis man går på cafe flere gange om måneden. Du kan til gengæld spare penge ved at invitere venner hjem til en middag i stedet og dele udgifterne - og det er sikker lige så hyggeligt.

Tøjvask

Noget du måske ikke tænker over, er at du kan spare penge ved at vaske dit tøj anderledes. Vask dit tøj ved lavere temperaturer og vent med at vaske til du kan fylde maskinen helt op. Hvis du ligeledes hænger dit tøj til tørre, i stedet for at bruge tørretumbleren, er der yderligere penge at spare.

Hvidevarer

Hvidevarer der bruger meget energi, kan være en usynlig post på budgettet man måske ikke tænker over. Hvis du investerer lidt ekstra i at købe energibesparende hvidevarer, kan du spare penge i det lange løb.

Standby på elektronik

Elektronisk udstyr der står på standby, er dejligt bekvemmeligt, men har du overvejet hvor længe dine elektroniske apparater står på standby uden du bruger dem? Hvis du i stedet for at lade dine apparater stå på standby, slukker på kontakten hver aften du går i seng, er der penge at hente.

Morgenkaffe

Hvis du er en af dem der får din morgenkaffe fra den lokale kaffebar, bør du overveje at droppe denne vane. At brygge din egen kaffe derhjemme, vil kunne spare dig penge.

Fastfood og færdigretter

I en presser hverdag er det både dejlig nemt og hurtigt at hente fastfood eller købe færdigretter.

Men selvom det er løsning der sparer dit tid og kræfter, men ikke penge. Lav i stedet mad selv, hvilket også er sundere for din krop.