475.685
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Vigtigt at huske ang. SU-lån

En af de vigtigste pointer at huske, er dog at du ikke skal låne pengene for at bruge dem. For hvis du bruger pengene og efterfølgende kommer ned i banken med et studielån på 250.000 kroner og gerne vil låne penge til et hus, er det ikke sikkert banken vil godkende dit lånet på grund af din studiegæld.Derfor kan din studiegæld også blive et problem for dig hvis ikke du passer på. Du bør i stedet optage et SU-lån, hvis du har planer om at øremærke pengene specielt til udgifterne der kommer når du er færdig med dit studie.

Et SU-lån er klart et af de billigste lån man kan tage på grund af den fordelagtige rente på 4%. Desuden er det er nemt at få, fordi man ikke skal stille garanti for lånet. Derfor er det skræddersyet til studerende og Ann Lehmann mener det er dumt ikke at gøre brug af et lån, der er decideret beregnet til ens specifikke situation. Derfor mener hun man bør overveje at tage et SU-lån før man tager et lån i banken.

🔶 Kort om SU-lån

Du kan tage et SU-lån hvis du er studerende og modtager SU. Du skal dog være aktiv studerende og kan derfor ikke søge om lånet, mens du er på orlov eller på anden måde er væk fra dit studie. SU-lån og slutlån udbydes af staten og betales tilbage til Statens Administration efter endt studietid. Lånene optages for et år af gangen og udbetales i månedlige rater. Lånene kan til hver en tid afmeldes igen eller i perioder hvor du ikke har brug for dem.