Små nichebanker konkurrerer med ”de tunge drenge”

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    5 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Man kan nærmest ikke tænde for sit tv uden at støde på en reklame, som en af de efterhånden mange udbydere af forbrugslån står bag. Førhen har disse udbydere ellers haft et forholdsvist tvivlsomt image, fordi forbrugslån primært har været synonym med varig gæld. Men det nu forholdsvis store antal af udbydere er resultatet af en øget efterspørgsel på hurtige, nemme og fleksible lån fra forbrugernes side.

Derfor har de traditionelle pengeinstitutter nu yderligere grund til bekymring, da de mindre banker, Ikano Bank og Santander Consumer Bank, har haft stor succes med at lokke kunderne over på deres side. Sidstnævnte banker tilbyder nemlig opsparingskonti med mere fordelagtige indlånsrenter, end hvad større banker kan garantere.

Det er altså blevet meget attraktivt at vælge de små banker, fordi de opfylder nogle behov hos kunderne, som traditionelle banker ikke opfylder. Santander trådte ind på det danske marked i 2007, og deres efterfølgende succes har ikke været til at tage fejl af.

- Satsningen på indlån, som vi startede for halvandet år siden, er gået over al forventning. Vi har fået over 10.000 kunder på vores opsparingsprodukter, og flere af disse benytter sig også af andre produkter og tjenester, udtaler Bo Jakobsen, administrerende direktør i Santander Consumer Bank Danmark.

Foretag fornuftige forbrugslån

Selvom de små banker og deres produkter, især deres forbrugslån, er blevet yderst populære, skal man som kunde tænke sig om for netop ikke at ende med en varig gæld. På MONEYBANKERs hjemmeside er der en række gode råd, som man bør have i baghovedet, inden man skriver under på en kontrakt. Blandt andet anbefaler de, at kunden ansøger om et lån hos minimum tre udbydere.

Så er man sikker på at få det bedste tilbud, der både garanterer den laveste rente samt lever op til ens personlige krav og forventninger.

Derudover bør man som kunde også danne sig et overblik over egen økonomi og dermed eget rådighedsbeløb. På den måde er man i stand til at vurdere, hvor meget man kan betale tilbage hver måned på et givent lån.

Kilde:http://www.business.dk/finans/smaa-banker-udnytter-lav-rente-til-indlaanskrig