481.159
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

🔶 Trin mod at blive gældfri

Det er ikke sjovt, at sidde med en gæld man ikke kan se en ende på. Men et godt og sund sted at starte er, at du erkender at du skylder penge, og er parat til at

omlægge dit forbrug og dele af dit liv. Her er det også vigtigt, at klarlægge det nødvendige og vigtigste forbrug, hvor det resterende skal bruges til at tilbagebetale gælden. I den forbindelse kan der være anstrengende, men det er også en nødvendighed, at man har et overblik over hvad ens udgifter er. Her refereres der til alt hvad der er en udgift, om den er lille eller stor udgift, skal det noteres ned.

Desuden står du og har flere lån så er det vigtigt, at du skriver ned lånets udgifter, renter gebyrer og andre tilknyttede udgifter. Ved at have et overblik over alle udgifter kan du lægge et budget, hvor du kan finde ud af hvad hvad dit rådighedsbeløb er, når alle de månedlige ydelser er betalt til forskellige lån og regningerne er dækket. Her kan du også nemmere se hvilke ting du sagtens kan undvære, og hvad er en nødvendighed. Udgifterne skal skæres ned så meget som muligt, dog også kun til den den grad hvor du kan og vil overholde budgettet. Overholder du ikke budgettet, så er der ingen effekt, og dermed vil gælden ikke blive mindre. Derudover er det vigtig, at du ikke optager nye lån indtil du har betalt al din gæld af, ellers kommer du hurtigt til at befinde dig i en ond cirkel som du ender med at være træt og frustreret over. Der er del rådgivning rundt i landet som tilbydes både frivilligt og betalt - så grib muligheden, og snak med professionelt fagfolk omkring din økonomisk situation og din gæld.