Blive gældfri og lån penge

Der er mange fordele i, at have et stort og frit lånemarked, hvor man kan låne penge, når man har lyst og når man akut har brug for pengene. Der kan være mange grunde, hvorfor man har brug for at tage et lån, og det giver ro i sindet at vide, at man i de fleste tilfælde kan låne penge online, hvis man bliver afvist af sin bank.

Men sagen er bare det, at for nogen går det ikke så godt med at tage lån, hvilket gør, at de kommer i klemme og befinder dig i en uheldig situation, hvor gælden er blevet større. Måske er gælden blevet så stor, at det er blevet mere uoverskuelig end man lige havde planlagt eller regnet med. Dog uanset gældens størrelse er det ikke hermed sagt, at det er umuligt at blive gældfri. Det kræver en stor omvæltning af ens hverdag og forbrugsmønster, men det er ikke noget som er umuligt. Som man siger, hvor der er vilje er der vej. Derfor kan du i det følgende læse nogle råd og anbefalinger, hvordan du kan tage de første skridt mod at blive gældfri, og have mulighed for at kunne låne penge med god samvittighed.

Men der er meget vejledning og hjælp at hente for at blive gældfri.

Trin mod at blive gældfri

Det er ikke sjovt, at sidde med en gæld man ikke kan se en ende på. Men et godt og sund sted at starte er, at du erkender at du skylder penge, og er parat til at

omlægge dit forbrug og dele af dit liv. Her er det også vigtigt, at klarlægge det nødvendige og vigtigste forbrug, hvor det resterende skal bruges til at tilbagebetale gælden. I den forbindelse kan der være anstrengende, men det er også en nødvendighed, at man har et overblik over hvad ens udgifter er. Her refereres der til alt hvad der er en udgift, om den er lille eller stor udgift, skal det noteres ned.

Desuden står du og har flere lån så er det vigtigt, at du skriver ned lånets udgifter, renter gebyrer og andre tilknyttede udgifter. Ved at have et overblik over alle udgifter kan du lægge et budget, hvor du kan finde ud af hvad hvad dit rådighedsbeløb er, når alle de månedlige ydelser er betalt til forskellige lån og regningerne er dækket. Her kan du også nemmere se hvilke ting du sagtens kan undvære, og hvad er en nødvendighed. Udgifterne skal skæres ned så meget som muligt, dog også kun til den den grad hvor du kan og vil overholde budgettet. Overholder du ikke budgettet, så er der ingen effekt, og dermed vil gælden ikke blive mindre. Derudover er det vigtig, at du ikke optager nye lån indtil du har betalt al din gæld af, ellers kommer du hurtigt til at befinde dig i en ond cirkel som du ender med at være træt og frustreret over. Der er del rådgivning rundt i landet som tilbydes både frivilligt og betalt - så grib muligheden, og snak med professionelt fagfolk omkring din økonomisk situation og din gæld.

Brug for at låne penge?

MONEYBANKER.dk har hjulpet 569.834 brugere siden vi startede i 2014. Skal vi også hjælpe dig med at vælge det billigste lån? Sammenlign lån via vores søgemaskine hurtigt og nemt, uanset om du søger et forbrugslån, samlelån eller bare et billigt lån online.

Sammenlign lån (Juli 2020)