Så stort et beløb kan du låne

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

En af de allerførste ting du skal beslutte, når du overvejer at optage et lån er, hvor stort et beløb du ønsker at låne. Lånebeløbet er et meget væsentligt parameter, da du i de fleste tilfælde er fuldstændig klar over, hvad pengene skal bruges til og dermed også, hvor mange penge du behov for at låne. Du kan dog nødvendigvis ikke bare låne et kæmpe beløb, selvom du f.eks. drømmer om at renovere dit hus.

Hvor stort et beløb du kan låne afhænger nemlig af din økonomiske situation og hvilken låneform, du ønsker at benytte dig af.

Det handler om tillid

Først og fremmest er der stor forskel på, hvor store beløb du kan låne ved de forskellige udbydere. Nogle tilbyder mindre lån, hvorimod andre selskaber er villige til at låne meget store beløb ud til forbrugerne. Derfor er det optimalt at udvælge en eller flere udbydere, som kan tilbyde dig et lån i den størrelsesorden, som du ønsker.

I det fleste tilfælde er det dog ikke nok blot at finde en udbyder, som kan tilbyde et stort beløb. Du skal nemlig hos de fleste udbydere leve op til en række krav - specielt hvis du ønsker at låne mange penge. Det kan f.eks. være, at udbyderen kræver, at du har et fast job, en bestemt årlig indkomst eller en stor opsparing.

Hvis du kan leve op til disse krav, er det nemmere at få lov at låne store beløb. Grunden til dette er, at et stærkt økonomisk fundament indikerer, at du har mulighed for at betale lånet tilbage, hvorfor udbyderne har større tillid til dig.

Der er dog store forskelle på låneformerne. Hos nogle udbydere kan du nemlig godt låne penge, selvom du ikke kan leve op til ovenstående krav. Det drejer sig i høj grad om forbrugs- og kviklån.

Du skal dog samtidig være opmærksom på, at renten i de fleste tilfælde er rigtig høj på netop den slags lån.

Fokusér på det positive

Ønsker du at låne et meget stort beløb, er det altså vigtigt, at du lægger vægt på det positive, når du forhandler med den enkelte udbyder. Hvorfor er du en god lånoptager, og hvordan kan dette ses på din økonomi og arbejdssituation? Ved at fokusere på dine stærke sider i forhandlingssituationen kan du måske overtale låneudbyderne til at tilbyde dig et større lån, hurtig lån eller kviklån, end de først havde tænkt sig. Derudover kan en stærk økonomi også have en positiv indflydelse på renteniveauet.

Sørg derfor altid for at forhandle med udbyderne og ”sælg” dig selv og dine stærke sider. Både når du skal forhandle om lånebeløb og renteniveau.