De to hurtigste og bedste måder at blive gældsfri

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Indholdsfortegnelse

  6 punkter

 • Læsetid

  4 minutter

 • Siden er opdateret

  03/07-2022

Hvis du skylder penge til flere kreditorer og føler, at du er ved at drukne i gæld, renter og gebyrer, så fortvivl ikke - hjælpen er på vej! Det er vigtigt, at du hurtigst muligt får betalt de forskellige lån af, da de kan blive dyre på grund af unødvendige renter.

Herunder kommer de to bedste og hurtigste måder, hvorpå du kan blive gældsfri samtidig med, at du holder motivationen oppe. De to metoder har hver nogle fordele og ulemper, og hvilken du skal benytte afhænger af, hvilken personlighed du har.

Saml klatgæld

Den første metode går ud på at samle al klatgælden i ét lån.

Fordele ved at samle klatgæld

 • Skaber overblik og overskuelighed.Ved kun at betale af på ét samlet lån fremfor mange små, undgår du at drukne i regninger. Du sparer dermed ikke blot penge, men også tid i hverdagen. Gennem metoden får du overblik over, hvor meget du skylder, hvad du skal betale månedligt samt hvornår gælden er færdigbetalt.
 • Sparer penge.Den største fordel ved denne metode fremfor sneboldmetoden er, at du i sidste ende sparer flere penge. Ved at samle lånene i ét, får du afbetalt alle de små lån og deres renter.

Ulemper ved at samle klatgæld

 • Mistet motivation. Hvis du benytter dig af denne metode, er guleroden langt væk. Du kan hurtigt komme til at miste motivationen for at afbetale, da du ikke får de små sejre. Vis du ikke er god til at holde motivationen oppe kan dette derfor vise sig ikke at være den bedste løsning for dig.

Læs mere om at samle klatgæld her!

Sneboldmetoden

Hvis du har svært ved at holde motivationen oppe og derfor ikke får betalt af på lånene i tide, så kan sneboldmetoden være en rigtig god løsning. Herigennem prioriterer du dine lån efter skyldige beløb og begynd herefter at afbetal på det mindste lån først. Betal mindst muligt af på dine øvrige lån og brug det ekstra rådighedsbeløb til at betale øverste lån (det mindste beløb) af.

Forsæt metoden indtil alle gældsposter er betalt. Gennem denne afbetalingsmetode får du mange små sejre, hvilket er vigtigt på vejen mod at blive gældsfri.

Fordele vedsneboldmetoden

 • Holder motivationen oppe.Hver gang et lån afbetales, styrkes din motivation for at forsætte og afbetale på de øvrige gældsposter. Det er vigtigt, at du belønner dig selv, når et lån er afbetalt. Det kan blot være en symbolsk belønning, men det giver noget at se frem til.
 • Overskuelighed.Ved at lave en samlet liste over dine gældsposter skaber du overskuelighed. Dette skabes også, hver gang du får afbetalt et lån og dermed har ét færre lån at koncentrere dig om.

Ulempervedsneboldmetoden

 • Lidt højere renter.Ulempen ved denne metode er, at du ikke afdrager på det dyreste lån med flest omkostninger først - hvilket kan virke uansvarligt. At blive gældsfri handler dog i højere grad om motivationen og guleroden for enden end om de ekstra ydelser.