Sådan får du de bedste aftaler i din bank

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Mange bankprodukter er dyre og mange danskere betaler også for meget for de bankydelser de får. På den måde snyder flere danskere sig selv for penge og en bedre økonomi, ved ikke at presse bankerne på deres priser. Dette sker blandt andet fordi danskerne er meget loyale overfor deres banker, men du bør i stedet se banken som en butik, der prøver at sælge dig produkter.

Betragter du din bank på denne måde, kan du spare dig selv penge. I denne artikel vil vi give en lille guide til hvor du for eksempel kan få bedre aftaler med din bank.

Vær kritisk og stil spørgsmål til prisstigninger

Bankerne regulerer ofte priserne på de produkter og ydelser de har, og oftest bliver der skruet for priserne. Varsler din bank om prisstigninger, er det vigtigt at ikke blot sidder på dine hænder og lader produktpriserne skyde i vejret den ene gang efter den anden. I stedet bør du gå din bank på klingen og spørge prisstigningerne dækker over, hvad det betyder for din økonomi, og eventuelt få dem til at matche andre bankers prissætninger.

Ofte kan de give dig en lidt lavere pris end den der er listet.

Pres din rente ned

Der kan ligeledes være penge for dig at spare ved at presse din bank til at sænke renten på dit lån. Her er det vigtigt at have undersøgt hvor lav en rente andre banker eller pengeinstitutter er villige til at give på dit lån, så du har noget konkret at vise din bank. Banken vil selvfølgelig gerne beholde dig som kunde, og kan måske ikke altid matche nogle af de tilbud du finder, men formentligt give dig en lavere rente.

Hvad kan du gøre, hvis du står i gæld?

Hvis du står i gæld, er du ikke nødvendigvis en dårlig kunde i bankernes øjne. Det er dog vigtigt at vise banken at du har styr på din økonomi. Det som bankerne lægger vægt på, er at man har et økonomisk overblik og at der ikke kommer for store udsving i din økonomi i forbindelse med store pludselige udgifter.

Hvis du står i gæld, og ved at du kommer til at have en stor samlet udgift, er det en god ide at varsle disse udgifter til din bank på forhånd. På denne måde viser du din bank at de kan stole på dig som kunde, og dette vil måske senere kunne hjælpe dig i forhold til at hente bedre aftaler hjem. Det samme gælder afdragene på dine lån.

Betal dem tilbage til tiden og sørg for ikke at glippe afdragene i tide og utide.

Saml dine lån ét sted

Hvis du samler dine lån ét sted, vil det ofte kunne give en økonomisk gevinst, frem for at have lån flere forskellige steder. Dette vil gøre bankerne mere villige til at sænke renten på dine lån, og hvis du blot får en rentenedsættelse på et lån på et boliglån på 500.000, vil du kunne spare 10.000 kroner om året.

Overvej at skifte bank

Hvis din bank ikke er villig til at lave bedre aftaler med dig, kan du med fordel overveje at skifte til en anden bank. Som før nævnt, er danskerne meget loyale overfor deres bank, men hvis du kan få bedre aftaler hos en anden bank, bør du skifte, for at spare dig selv penge.