Bankskifte: Så nemt er det

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    27/05-2024

Nogle mennesker forbliver i den samme bank, som de har haft, siden de var børn. Dette skyldes ofte, at det er nemmest eller belejligt i forhold til beliggenhed eller lignende. Derfor overvejer de ikke, om deres penge egentlig kunne blive varetaget bedre i en anden bank.

Fordi man har haft den samme bank i mange år, behøver man ikke nødvendigvis at forblive kunde. Man bør derfor som bankkunde undersøge det øvrige marked, alt efter hvilke økonomiske behov man har. Det kan vise sig at nogle af de lån, man planlægger at optage, er meget billigere hos en anden bank. Da mange mennesker antager, at der ikke kan være særlig stor forskel på banker, ender de derfor ofte med at blive i den samme bank.

De forskellige danske banker har dog mange forskellige værdier samt fordele og ulemper for medlemmerne, så det er værd at undersøge, om man er på rette hylde. Derudover er det meget nemmere at skifte bank, end de fleste lige tror.

Sådan vælger du bank

Det er forskelligt, hvad folk værdsætter hos en bank, men renter og gebyrer er som regel en afgørende faktor for de fleste. Det er derfor en god idé at sammenligne priserne på disse mellem de banker, du overvejer at blive kunde hos. Disse priser kan man finde hos alle banker online.

Samtidig er det en god idé at sammenligne priserne på de lån, bankerne tilbyder. For at gøre det overskueligt kan man her vælge at fokusere på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da det er en god indikator for, hvor meget et lån koster, når der er blevet taget hensyn til alle omkostningerne.

Sådan foretager du et bankskifte

Det er meget simpelt at skifte bank. Det kræver blot, at du meddeler den bank, du er kommet frem til i udvælgelsesprocessen, at du ønsker at være kunde hos dem. Derefter vil de hellere end gerne hjælpe dig godt gennem den proces bankskiftet kræver.

De vil også klare en stor del af det praktiske. Det vil altså sige, at din nye bank kan hjælpe med at flytte dine faste overførsler direkte over på dine nyoprettede konti. Denne flytning tager maks. syv dage, og så er det hele klargjort til, at du kan benytte dine nye konti så nemt som tidligere.

Derudover vil de formentlig også kræve af dig, at du har styr på dine papirer, og at du har lagt et budget, så du er forberedt på det første møde med dem. De fleste mennesker følger dog en form for budget hver måned, så det er formentlig ikke noget problem. Dette er i hvert fald vigtigt, hvis du ønsker at flytte nogle lån, da det i så fald vil kræve, at du bliver kreditvurderet.

Prisen for et bankskifte

Det koster ikke noget at lukke en almindelig indlånskonto, hvis de har eksisteret længere end et år. Det kan til gengæld godt koste noget afvikle dine lån og få flyttet din pensionsopsparing fra din gamle bank til din nye bank. Her tager din gamle bank muligvis betaling for flytningen, mens din nye bank muligvis også tager betaling for at oprette nye lån, pensionsopsparinger, kassekredit eller hvad du ellers har brug for.

Mange banker vil dog finde nye kunder så attraktive, at de ikke vil opkræve nogen penge i omkostninger ved et bankskifte.