Banklån lån vs. online lån

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Indholdsfortegnelse

  3 punkter

 • Læsetid

  5 minutter

 • Siden er opdateret

  03/07-2022

Står du og mangler penge, men er du i tvivl om, hvor det er bedst at låne dem henne? Læs med herunder og få gode råd om, hvad du skal kigge efter.

Alt afhængig af, hvad du vægter højest, så kan det ofte være en god idé at søge andre steder end din bank. Der kan nemlig i sidste ende være både tid og penge at spare ved at sætte sig ordentligt ind i lånemulighederne.

Banklånet

Hvis du godt kan lide trygheden ved en samtale om dine lånemuligheder med din bankrådgiver, så er banken den rigtige løsning. Dog kan lån i banken, modsat online lån,kviklånellerhurtig lån, være en lidt tung og krævende proces, da banken stiller mange krav. Disse krav indebærer eksempelvis oversigt over lønsedler, årsopgørelser, privatbudget osv.

I nogle tilfælde kan det dog være, at du slet ikke har mulighed for at låne penge ved banken. Dette kan eksempelvis skyldes jævnlige overtræk eller dyre og unødige forbrugskøb. Uanset hvilken grund du har til at skulle fravælge banklånet, så er online lån heldigvis et godt alternativ.

Online lån

Hvis du ønsker et hurtigt lån, hvor du ikke skal gøre rede for formålet, så er online lån det bedste alternativ. For at finde et godt online lån er det dog vigtigt, at afsøge forskellige muligheder. Online lån kan virke som et dyrt alternativ, da her ofte er en højere rente end ved banklån, men man skal tage højde for både rente og løbetid.

Typisk vil der ved online lån være en højere rente, men en kortere løbetid på lånet. Såfremt du er opmærksom på eventuelle faldgruber, så er her penge at spare.

Uanset om du vælger banklån eller online lån, er der nogle konkrete råd, som er gode at have i baghovedet før du låner.

Gode råd:

 • Afsøg dine muligheder.Det første du skal gøre, når du kigger på lån er at afsøge hvilke muligheder du har. Flere hjemmesider tilbyder oversigter over online lån, så du kan sammenligne dem og finde det bedste til dig og dit formål.
 • Sammenlign ÅOP.Et andet godt råd er altid at sammenligne de årlige omkostninger i procent (ÅOP) som lovpligtigt skal være anført. Denne betegnelse dækker samtlige udgifter ved lånet og kan derfor bruges til en direkte sammenligning af de forskellige lånetilbud.
 • Ekstra udgifter.Ved online lån skal du være meget opmærksom på eventuelle ekstra udgifter, da omkostningsniveauet som regel kan være højere end ved et lån gennem et pengeinstitut.
 • Få flere tilbud.Uanset om du søger om lån online eller hos banken, så sørg for at søge hos minimum tre forskellige selskaber. Dette kan være med til at sikre dig den lavest mulige rente samt de bedste låneforhold. Årsagen er, at de oplyste lånerenter hos de forskellige udbydere er standardrenter. Da den endelige rente afhænger af din situation kan den først fastsættes ved et konkret lånetilbud. Når du har indsamlet forskellige tilbud kan du dermed sammenligne dem og sikre dig de bedste og billigste låneforhold.