Banklån: Sådan sikrer du dig en lav rente

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    03/07-2022

Det er en vigtig og stor beslutning at optage et lån i banken. Det er det først og fremmest, fordi det oftest er et meget stort beløb, som du låner i banken, f.eks. i forbindelse med et huskøb.

Lånets størrelse betyder, at du over de næste mange år skal betale af på lånet, hvorfor det er vigtigt, at du får forhandlet dig frem til et så billigt lån som muligt. Modsat hvad mange tror, er det nemlig muligt at forhandle med din bank om renteniveauet. Det er meget vigtigt, at du tør forhandle med din bankrådgiver, da bare et lille nedslag i renten kan mindske dine omkostninger væsentligt over en lang låneperiode.

Spil på dine stærke sider

Det du skal gøre er at lægge vægt på dine stærke sider i forhandlingssituationen med din bank. Du kan f.eks. vælge at pointere overfor din bank, at du har et sikkert job og en høj indkomst.

Faktorer, som er med til at indikere, at renten ikke behøves at være høj, da du ikke får problemer med tilbagebetalingen af lånet. Derudover skal du gøre banken opmærksom på, hvis du ejer fast ejendom, som du kan stille som garanti for lånet. Det vigtige er, at du tydeliggør dine stærke økonomiske sider overfor banken og dermed argumenterer for, hvorfor renteniveauet skal nedsættes. Det er ikke sikkert, at det resulterer i et nedsat renteniveau, men det kan være, at du kan slippe for et gebyr eller andre udgifter i forbindelse med lånoptagelsen.

Det er derudover en fordel at kende andre bankers renteniveau for at kunne sammenligne, hvad de kan tilbyde. På den måde er det måske muligt at overtale din bank til en lavere rente, hvis de andre bankers renteniveau er væsentlig lavere end deres.

Alternativt kan du skifte bank

Hvis din bank ikke er til at forhandle med, og du ikke er tilfreds med deres lånetilbud, kan du vælge at skifte bank. Det er dog ikke gratis at skifte bank, hvorfor det er vigtigt, at du også her forhandler en fornuftig aftale hjem. Sørg for, at din nye bank betaler omkostningerne i forbindelse med dit bankskifte.

Det vil bankerne i mange tilfælde gå med til, da de er meget interesserede i nye kunder på et presset marked.

Et bankskifte kan altså være en nødvendighed for at kunne sikre dig en fornuftig rente på dit banklån.