Et banklån dækker over flere former for lån

Lånetilbud er opdateret d. 17/04-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    2 punkter

  • Læsetid

    6 minutter

  • Siden er opdateret

    17/04-2024

Det kan være vanskeligt at navigere mellem de mange lånetyper. Det betyder for det første, at det kan være svært at tage stilling til, hvilket lån du skal vælge. For hvordan skelner man mellem de mange former for lån? Denne uoverskuelighed har betydet, at man inden for låneverdenen forsøger at dele de forskellige lån op i meget overordnede grupper.

Du har derfor med stor sandsynlighed hørt udtrykkene: banklån, kviklån, forbrugslån, billån osv. Selvom denne opdeling er med til at skabe overblik, kan man på den anden side også argumentere for, at den ikke er præcis nok. Dette er især tilfældet i forhold til banklån. Et banklån er nemlig ikke bare et banklån.

Lån til bolig og bil

Du kan overveje at optage et banklån. Det er svært at blive godkendt til et banklån. Banklån har en lav rente.

Hvis du har bare en lille viden om lån, eller er i gang med at undersøge dine muligheder, har du helt sikkert hørt et eller flere af ovenstående udsagn vedrørende banklån. Men det helt store spørgsmål er blot: hvad er et banklån egentligt? Banklån er nemlig en meget bred definition, som dækker over flere forskellige lånetyper, som har det tilfælles, at de udbydes af banken.

Det er individuelt fra bank til bank, hvilke lån du har mulighed for at optage. Kendetegnende for de store danske banker, som f.eks. Danske Bank og Jyske Bank er, at du har mulighed for at låne til både bolig- og bilkøb.

Du behøver derfor ikke nødvendigvis at optage et billån ved din forhandler. I mange sammenhænge vil dine omkostninger være mindre, hvis du låner pengene i banken. Din bank kan også hjælpe dig med lån til boligen - denne lånetype vil dog oftest finansieres ved også at optage et realkreditlån.

Forbrugslån er også en del af bankens tilbud

Der er rigtig mange mennesker, som bestemt ikke tænker på deres bank, hvis de ønsker at optage et forbrugslån eller kviklån. Denne form for lån bliver nemlig ofte sat i modsætning til et banklån, og associereres derimod med andre former for låneudbydere. Sandheden er dog, at det er muligt at optage et forbrugslån i banken - ofte med bedre forhold og billigere omkostninger end mange andre steder.

Det kræver dog selvfølgelig, at du kan leve op til bankernes krav, hvilket i langt de fleste tilfælde er hårdere end andre udbydere af forbrugslån.

Pointen er altså, at et banklån dækker over forskellige former for lån, og at det derfor altid er en god ide at overveje et banklån, selvom det ikke nødvendigvis er et boligkøb, du står overfor.