Blog på MONEYBANKER.dk

Bankerne tilbyder også højrente lån


Det er imidlertid ikke kun låneudbyderne online, der foretager denne form for kreditvurdering, inden de bestemmer, om de vil låne til dig, og hvor lav eller høj en rente de vil tilbyde dig. Det samme gør bankerne. Hvis du har andre lån, hvor du i forvejen har en stor gæld i bankernes øjne, vil du derfor nemt kunne risikere at få et lån med en høj rente. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvilken slags gæld der er tale om, og om du har noget værdi for de penge, som du skylder. F.eks. ses boliggæld ikke som nær så slemt som forbrugsgæld, da man ved boliggæld har boligen at stille sikkerhed i. I kreditvurderingen tages der også højde for, hvor mange penge du kan betale tilbage hver måned, og hvornår du vil have tilbagebetalt din nuværende gæld.

Har du gæld i forvejen?

Hvis du hører til den gruppe, der i bankens øjne har lidt for stor gæld, som hører til den dårlige af slagsen, kan det derfor godt betale sig at ansøge om et online lån. For at sikre dig selv det billigst mulige lån, bør du som tommelfingerregel ansøge hos mindst tre låneudbydere. Herved lader du alle tre selskaber foretage en kreditvurdering af dig og komme med et lånetilbud, hvori dine specifikke lånebetingelse vil fremgå. Det er helt uforpligtende at ansøge om et lån, og skulle du blive godkendt til at låne hos flere selskaber, er det blot at vælge det lån, der er mest fordelagtigt for dig.

Flere fordele ved forbrugslån online

Fordelen vil online låneudbydere er, at de for det meste ikke er så kritiske som bankerne, så hvis du har oplevet, at banken har sagt nej til at låne til dig, kan du sagtens have en chance online. Desuden er de lån, der optages online, ofte mere fleksible end banklån, hvor nogle udbydere bl.a. tilbyder afdragsfri måneder, hvis man har behov for det. Noget andet er, at mange forbinder online lån med små hurtige lån. Dem er der selvfølgelig også masser af, men hvad mange måske ikke er klar over er, at man rent faktisk kan låne op til meget store beløb online. Hvor meget du kan låne svinger meget fra udbyder til udbyder, men det er ikke utænkeligt, at du sagtens kan låne penge nok til en ny bil eller til at få renoveret huset en gang for alle.
Til toppen