Bankens mange muligheder for lån

Lånetilbud er opdateret d. 06/10-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    1 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    06/10-2022

Når jeg siger ”lån”, er det første, du tænker sandsynligvis ”banken”. Langt de fleste pengesager behandles i din bank, så det er også logisk at bruge banken til at låne penge. Et banklån er imidlertid ikke bare et banklån.

Der findes flere typer banklån, som kan bruges i forskellige henseender. Det er ikke sikkert, at du finder det bedste lån i banken, men det er et godt sted at starte, når du skal låne penge til det ene eller det andet. Det kommer selvfølgelig an på, hvad lånet skal bruges til, men banken låner penge ud til mange forskellige ting, og måske også til det, du ønsker at bruge et lån på.

I banken kan du blandt andet låne penge, hvis du vil købe bolig, uanset om du kigger på ejerbolig eller andelsbolig. Disse lån kan være i form af et realkreditlån, som er særligt billige for tiden blandt andet på grund af Brexit. En bolig er et stort køb til rigtig mange penge, så det er vigtigt at have et pengeinstitut inde over, som du har tillid til, og som kan rådgive og vejlede dig på den bedst mulige måde.

Stort set alle har en eller anden form for relation til deres bank, om end det for nogle bare er et sted til opbevaring af penge. Derfor er banken et godt sted at starte, hvis du overvejer at købe bolig.

Der findes mange forskellige typer lån

De fleste banker tilbyder også billån. Et billån er et lån, som - sjovt nok - er til finansiering af bil. Der findes ellers mange forskellige måder at finansiere en bil på, og mange forskellige udbydere har denne type lån på deres liste, heriblandt banken.

Banken har ofte nogle gode betingelser for billån, så denne er værd at have med i overvejelserne. Ikke desto mindre anbefaler vi, at du også undersøger andre muligheder for at låne penge til din nye bil.

Kassekreditten er en type lån, hvor man kan hæve et lånebeløb ud af et aftalt maksimumbeløb. Man betaler så kun renter af det beløb, man rent faktisk har lånt, så dette lån kan give lidt ekstra luft i en presset økonomi. Hvis du har et mindre lån i forvejen, er der måske noget fornuft i at indfri dette lån med en kassekredit.

Flere banker som Danske Bank og Nordea tilbyder også deres kunder at tage et forbrugslån, hvis økonomien halter lidt, eller der er et brændende ønske om at få udlevet eller tilegnet sig et eller andet. Renten på denne type lån er dog i den høje ende, selv om det er banken, der står bag.

De fleste låneudbydere tilbyder én type lån og specialiserer sig inden for denne. Banken har derimod en bred vifte af muligheder for at låne penge. Derudover kan man i dagens Danmark ikke leve uden en bank, så alle har et forhold til et pengeinstitut.

Derfor er banken et rigtigt godt sted at starte, når du vil låne penge. De har lån til både store og små projekter, og de tilbyder rådgivning, så du ikke står helt alene.