Alternativer til banklån

Lånetilbud er opdateret d. 03/07-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

  • Indholdsfortegnelse

    3 punkter

  • Læsetid

    7 minutter

  • Siden er opdateret

    03/07-2022

Har du fået afslag på et lån i banken og har derfor droppet tanken om lån igen? Så læs med her og find ud af, hvilke alternativer til banklån, du har.

Pengemangel er et tabu, som kan være svært at snakke om eller bede om hjælp til. Man er derfor meget sårbar, når man står i situationen helt alene. Hvis du har taget tyren ved hornene og spurgt din bank om hjælp, så kan det virke som et kæmpe tilbageslag, hvis du får afslag.

Men fortvivl ikke, der er nemlig gode muligheder for at låne penge andetsteds.

Afvisning fra banken

Der kan være flere grunde til, hvorfor banken ikke vil låne dig penge. Det kan eksempelvis være grundet jævnlige overtræk, dyre og unødvendige forbrugskøb eller, hvis du ofte hæver alle dine penge først på måneden. Disse grunde kan virke utroligt uberettigede, men man skal blot huske på, at privatkunder ikke er bankens primære indtægtskilde, og at man derfor ikke kan forvente den bedste behandling.

Der findes dog heldigvis fornuftige alternativer til banklånet, så fortvivl ikke!

Lån af venner eller familie

Et muligt alternativ til banklånet kan være at låne penge af bekendte. Dog er dette en situation, der kræver grundig overvejelse, da det i værste fald kan koste jeres venskab. Derudover kan det være utrolig svært at snakke om sine økonomiske problemer og ligefrem bede sine venner om hjælp hermed.

Et lån blandt venner skal ses som sidste udvej, da det indebærer risikoen for at koste jer begge dyrt. I stedet for at risikere jeres venskab, kan det være en bedre mulighed at optage lån andetsteds.

Lån penge online

Det bedste alternativ til banklån er online lån. Ved første øjekast kan denne lånetype virke som et dyrt alternativ, da renten ofte er højere end ved banklån. Dog skal prissammensætningen vurderes ud fra både rente og løbetid.

Typisk vil renten være højere hos online låneudbydere, men løbetiden er derimod meget kortere. Hvis blot du sætter dig ind i de forskellige lånemuligheder, så er der både tid og penge at spare på denne type lån.

Mange hjemmesider, såsom moneybanker.dk, tilbyder oversigter over forskellige typer lån. Her kan du sammenligne forskellige lån, så du finder det bedste til lige netop dig og din situation. Et godt råd, når du skal finde det billigste online lån er at søge hos minimum tre forskellige selskaber.

Den endelige rente afhænger nemlig af din situation og kan derfor først fastsættes ved et konkret lånetilbud. Herefter kan du sammenligne de forskellige tilbud og dermed sikre dig de bedste låneforhold.

Er du nervøs for at låne online? Så læs denne artikel, som afkræfter myterne om online lån.