Udbydere af billån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  6 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Udbydere af billån

Der er uendeligt mange steder, man kan låne penge henne i dag. Ikke nok med at diverse pengeinstitutter og bilsælgere har en masse viden på området, så tilføjer internettet en helt ny dimension til billånsmarkedet. Der er ikke noget at sige til, at man bliver forvirret, når man ser udbydere af billån og andre typer lån, uanset hvor man kigger hen i landskabet.

Det kan også være svært at gennemskue, hvor det er bedst at tage sit billån henne, for det er trods alt salg af et produkt, og kan man stole på sælgeren, når han siger, at han har det billigste alternativ? Med så mange forskellige udbydere af billån, handler det i den grad om at holde tungen lige i munden. De mange typer udbydere kan noget forskelligt. Der er både gode og dårlige ting at sige om dem alle. Her vil vi introducere dig til nogle af de forskellige billånsudbydere og fortælle lidt om, hvad du kan forvente fra dem.

På den måde er du bedre klædt på, når du kaster dig ud i at finde den bedste låneudbyder til dit billån!

Bilforhandlere

Forhandlere af biler kan også tilbyde dig at finansiere bilen gennem et billån. Det har den store fordel, at du så har bilkøb og billån samlet et sted. Det er umiddelbart den nemme løsning i en verden, hvor man skal strenge sig en smule an for ikke at blive tabt mellem mærkelige begreber og en masse tal.

Her er der en, der tager dig i hånden og guider dig gennem alt fra bilkøb til billån. Det hele bliver ordnet for dig. Den nemmeste løsning er dog ikke altid lig med den billigste løsning. Mens du vil opleve, at bilforhandlere kan give dig en rigtig fin og lav rente, skal du holde øje med etableringsomkostningerne.

De kan godt ligge i den høje ende, da forhandleren også skal have lidt fortjeneste her. Sørg derfor at læse aftalen grundigt igennem, og tag snakken med sælger, hvis der er noget, du ikke synes stemmer overens. Du kan til en vis grad forhandle om prisen på dit billån med bilforhandleren, så bring omkostningerne og i særdeleshed renterne på banen, og forhør dig om, hvordan dit billån bedst kan strikkes sammen.

Noget, du bør være opmærksom på, når du undersøger et eventuelt billån hos forhandleren, er, at de fleste forhandlere forlanger en udbetaling på 20% af bilens samlede pris. Det kan være en træls udgift her og nu. Det kan endda være, at det er penge, du ikke lige sidder inde med.

Udbetaling virker måske lidt ubelejligt, men i det lange løb kan det betyde, at dit lån bliver billigere, end hvis du vælger et billån uden udbetaling. Derudover kan du være heldig, at sælger er villig til at give dig en bedre pris på selve bilen, hvis du samtidig vælger at tage et billån hos ham eller hende som en slags mængderabat. Der er altså flere fordele ved at kigge bilforhandlerens vej, når der skal findes bilfinansieringsmuligheder, men etableringsomkostningerne kan godt være lidt høje, og derfor kan det godt betale sig at undersøge alternative udbydere af billån, inden du skriver under på bilforhandlerens finansieringskontrakt.

Realkreditinstitutter

En anden mulighed for bilfinansiering er gennem et realkreditlån. Det er tit en af de billigste løsninger, du kan finde, men den er ikke for alle. Realkreditinstitutterne kræver, at du har en ejerbolig med friværdi, som du kan låne pengene i.

Har du det, kan du opnå en rigtig fin rente ved at vælge et billån i form af et realkreditlån. Typisk får du ikke en lavere rente, end hos dit realkreditinstitut. Lånet må dog ikke overskride 80% af boligens værdi, hvilket gælder generelt for realkreditlån. Har du derimod ikke en ejerbolig med friværdi, kan du ikke benytte dig af denne løsning.

Du må lede efter andre former for billån. Der findes heldigvis mange andre udbydere af billån, så det skulle være til at klare!

Banken

Banken er måske det første sted, man tænker på, når man skal låne til en ny bil såvel som andre former for lån. Det kan man også godt, men det er ikke sikkert, at det er det bedste sted at tage et billån. Prisen på bankens billån hænger ofte sammen med det kundeforhold, der er mellem dig og banken.

Det vil sige, at jo bedre stillet du er som kunde i banken generelt, jo bedre et billån vil du også kunne optage her. Det er super, hvis du er en af bankens yndlingskunder, men hvis du ikke er det, kan det måske betale sig at undersøge andre muligheder for bilfinansiering. Du kan selvfølgelig stadig tage en snak med banken eller bruge den beregner, som de fleste banker tilbyder online til at få en idé om, hvad du har med at gøre. Det er kun godt at kende til sine valgmuligheder, men hvis ikke du finder bankens vilkår tilfredsstillende, er det helt i orden at lede efter andre lån hos nogle andre udbydere.

Politikken omkring udbetaling er lidt forskellig fra bank til bank. Nogle banker kræver mindst 20% i udbetaling, andre gør ikke. Så er der dem midt imellem.

Dem, som lader det være op til dig selv at bestemme, om du vil have et billån med eller uden udbetaling. Du kan også ofte selv bestemme, hvor høj du ønsker, at udbetalingen skal være. Bankerne er altså ganske fleksible hvad angår billån, hvilket også er nødvendigt i en branche med så hård konkurrence fra så mange forskellige udbydere. Bankerne er fulgt med tiden på dette punkt, og nu kan du for nemhedens skyld for eksempel også finde beregnere og ansøgningsformularer på mange bankers hjemmeside, så det har aldrig været mere simpelt at ansøge om et billån hos banken!

Online udbydere

Egentlig er der flere typer udbydere, som udbyder billån online. Det er ganske enkelt, fordi det er det letteste, og forbrugere efterspørger lån, som er til at forstå og til at komme i nærheden af på ingen tid. Det kan godt være overvældende at skulle møde op og snakke med rådgivere, eksperter eller sælgere, som har en masse forskellige meninger om en masse forskellige ting.

Internettet tilbyder overblik, som ikke må undervurderes. Som allerede nævnt er mange banker rykket online, og her kan du hos flere banker ansøge om billån online uden at skulle møde op og snakke med en bankrådgiver lige med det samme.

Derudover er der flere udbydere af billån, for eksempel Diba, som specialiserer sig inden for lige netop billån. Her ansøger du online, som du ville gøre med et kviklån. Du kan hurtigt få stablet en ansøgning på benene, og inden længe får du svar på din henvendelse.

I dette tilfælde er der ikke så meget at forhandle om. Her ligger det fast, hvilken rente du får alt efter bilens alder, lånets løbetid og hvor meget du vælger at betale i udbetaling. Du ved nogenlunde, hvad du får, hvis du ved, hvordan du skal læse det med småt. Til gengæld er der ingen rådgivere, som holder dig i hånden.

Omvendt kan du så have et billån i hænderne i løbet af ingen tid. Dette er altså et godt alternativ, hvis du skal bruge lånet snart. I den forbindelse skal det også nævnes, at man kan bruge forbrugslån som et billån - altså til at finansiere en bil. Dette er dog sjældent nogen god løsning, da forbrugslån er dyre og generelt giver dårligere betingelser end et decideret billån hos de fleste udbydere.

Renten vil være markant højere, og måske kan lånet ikke dække prisen på bilen, da det er begrænset, hvor meget man kan låne af udbydere af kviklån og forbrugslån.

Hvordan vælger jeg?

Med så mange forskellige muligheder for at optage et billån, er det måske svært at sætte sig fast på en enkelt udbyder. Det er i virkeligheden nok heller ikke nogen god idé i hvert fald i den indledende fase. Vi anbefaler, at du snakker med flere udbydere og indhenter nogle lånetilbud forskellige steder fra, som du så kan sammenligne med hinanden.

På den måde kan du også se, hvilken låneudbyder der lever bedst op til dine forventninger. Udgangspunktet bør være i lånevilkårene og ikke i den enkelte udbyder. Vælg altså det billån, som passer dig bedst uden at tænke for meget over, hvem selve udbyderen er. Hver udbyder har deres fordele og ulemper, så det er værd at bruge lidt tid på at opveje, hvad der betyder mest for dig og din biløkonomi.

Måske er det vigtigt for dig, at der ikke er udbetaling, måske vil du bare gerne have den laveste rente, måske vil du gerne have lånet udbetalt i morgen. Dine krav giver dig en fornemmelse af, hvor du finder det bedste billån for lige præcis dig.

Hvis du stadig er i tvivl, står MONEYBANKER.dk til rådighed. Vi har samlet en masse bud på gode billån fra forskellige udbydere, så du kan undersøge markedet nærmere. Du kan også kontakte os over telefon, mail eller chatfunktionen, som du finder nederst i højre hjørne.

Så vender vi tilbage hurtigst muligt!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.602
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.