Billån uden udbetaling

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  6 punkter

 • Læsetid

  16 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Billån uden udbetaling

Der kan hurtigt opstå nye behov for at få dagligdagen til at hænge sammen. Måske kræver arbejdet, at du flytter, måske skal børnene starte i skole i nabobyen et stykke væk eller noget helt tredje. Nogle gange kan ændringer være svære at forudse, men ikke desto mindre skal de nye problemstillinger løses.

For nogle kan det løses med en bil. Opstår der et akut behov for en bil, kan det dog være lidt svært, hvis ikke man på forhånd er forberedt på den nye store udgift. Derfor er det godt, at der findes billån, som kan hjælpe med at finansiere bilen. Det er dog ikke gratis.

Ikke nok med at en bil og dermed et billån koster penge. Mange billånsudbydere kræver ydermere, at man ligger et beløb i udbetaling. Dette beløb er typisk 20% af bilens pris, og det kan godt være svært for nogle at finde penge til dette på stående fod. Heldigvis kan man, hvis man sætter sig lidt ind i tingene, godt finde frem til mange forskellige billån uden udbetaling.

Der er dog nogle ting, man skal overveje, inden man kaster sig ud i at tage et sådant billån. Et billån uden udbetaling kan umiddelbart lyde attraktivt for de fleste, men som ved alle andre lån, er der nogle forholdsregler, man må tage, inden man skriver under på låneaftalen. Her vil vi præsentere nogle fordele og ulemper ved billån uden udbetaling, så du ved, hvad du har med at gøre, inden du vælger billån.

Hvad er udbetaling?

Udbetaling er defineret som en betalingstransaktion, som i nogle tilfælde kan være nødvendig for at anskaffe sig et økonomisk gode. Man ser det på flere forskellige typer lån. I billånsverdenen betyder det, at for at du kan opnå dit økonomiske gode - bilen - er det alt efter billånets sammensætning måske nødvendigt først at betale lidt penge.

Disse penge er kendt som udbetaling. Normalt anbefales det at lægge mindst 20% af bilens pris i udbetaling, da dette giver den laveste rente på billånet. Der er dog ingen lovkrav omkring, hvor stor en procentdel af bilens pris, der skal betales i form af udbetaling, så det er noget udbyder og kunde kan finde ud af i fællesskab.

Hvem tilbyder billån uden udbetaling?

Hos nogle udbydere er det et krav, at man lægger en vis procentdel i udbetaling, hvis man ønsker et billån. Hos andre skal man ikke. Der er også mange udbydere af billån, som i dag lader kunden vælge.

De tilbyder med andre ord billån både med og uden udbetaling. Det er udbydere som Lån & Spar Bank og Santander, som giver kunden friheden til at vælge. Lånevilkårene er dog som regel lidt anderledes, og du vil se, at den laveste rente typisk vil være på et billån, hvor man som minimum skal lægge mindst 20% i udbetaling. En fordel ved disse låneudbydere er, at du selv kan bestemme, hvor stor en procentdel, du ønsker at ligge i udbetaling, såfremt du overhovedet ønsker dette.

Du er altså ikke tvunget til at smide 20% af bilens pris i udbetaling. Hvis du har penge til at smide for eksempel 10%, er dette også en mulighed. Denne fleksibilitet kan være attraktiv for mange, for det er unægtelig en god idé at benytte muligheden for udbetaling, hvis man kan. Du kan selvfølgelig også vælge en højere udbetaling end 20%, hvis du vil.

Der er mange forskellige udbydere af billån, og de konkurrerer alle sammen på at tilbyde den bedste service for deres kunder. Det er kun godt for dig, som leder efter et billån. Konkurrencen giver dig nemlig mulighed for at finde et solidt billån til en god pris. Med alle de mange sammensætninger af billån, som er mulige i dag, kan du altid finde et lån, som passer til dig - uanset om du så skulle ønske at tage et billån med eller uden udbetaling.

Det kan kun anbefales, at man sætter sig ind i, hvilke billån der er på markedet. Man kan også indhente flere tilbud og dermed sammenligne forskellige billån og finde frem til, hvordan lånet skal syes sammen, så det passer bedst til den enkelte lånetager.

Hvorfor vælge et billån med udbetaling?

Det kan måske være lidt bøvlet og ubekvemt at lægge et beløb i udbetaling, men man skal bestemt ikke lukke øjnene for de fordele, der er ved at gøre det. For det første så slipper du for at betale renter af det beløb, du ligger i udbetaling. Det betyder i sidste ende, at dit billån bliver billigere.

Det betyder sandsynligvis også, at dit billån bliver betalt af hurtigere, end hvis du skulle betale hele lånet tilbage i form af månedlige ydelser. En bil falder relativt hurtigt i værdi, så derfor er det smart at betale lånet tilbage hurtigt. Biler skal tit erstattes inden for en vis årrække, da de jo ikke holder evigt. Det gør, at løbetid skal gerne hænge sammen med brug på den måde, at man helst ikke skal have gæld fra et tidligere billån hængende over hovedet, når det er tid til at finde en ny model.

Hvis du ligger en portion penge i udbetaling, er du, alt efter din månedlige ydelse, gældfri hurtigere, end hvis hele beløbet skulle betales tilbage gennem månedlige ydelser.

Et andet aspekt er, hvilke signaler du sender ud til nogle udbydere af billån. Hos nogle låneudbydere er det mennesker, som sidder og former lånetilbuddene, og de kan måske påvirkes til at give dig de bedste vilkår, hvis du udviser ansvarlighed i forbindelse med optagelsen af lånet. For eksempel viser det økonomisk overskud at være i stand til at lægge 20% i udbetaling, og det udstråler samtidig en økonomisk modenhed, og at bilkøbet er velovervejet.

Dette er nogle træk, som enhver låneudbyder ønsker at se i sine kunder, da det også giver dem vished om, at de lånte penge nok skal blive betalt tilbage under rimelige forhold.

Derudover er det generelt lettere at finde billån med udbetaling end billån uden udbetaling, selv om der også efterhånden er mange, som tilbyder billån uden udbetaling. Forskellen ligger i, hvilke døre du lukker, og hvilke døre du holder åbne. Du holder altså flere muligheder åbne ved at vælge et billån med udbetaling.

Desuden kan det også være, at du vælger en masse gode og billige billån fra, fordi der ikke er nogen mulighed for at undgå udbetalingen. Måske finder du de bedste lånevilkår i et billån, hvor udbetaling er et krav, og så kan det godt føles ærgerligt at være nødsaget til at vælge dette lån fra alene på grund af udbetalingen.

Hvorfor vælge et billån uden udbetaling?

Forståeligt nok er det dog ikke alle, som lige har en opsparing liggende, og det er ikke sikkert, at opsparingen lige skal bruges på en ny bil. Måske handler det om prioritering, måske handler det om manglende økonomisk råderum, måske er der bare opstået et akut behov for at have en bil til rådighed i hverdagen, som budgettet ikke har tilgodeset. Der kan være flere grunde.

En bil er langt hen ad vejen en luksus, men den er for mange også en nødvendighed, og det kan den være selv for den mest pressede økonomi. For disse økonomier kan det være attraktivt med et billån uden udbetaling. Det kan være en stor byrde at skulle lægge mange penge på én gang. Man kan tage et andet lån og lægge disse penge i udbetaling, men det er måske ikke alle, som er lige glad for den idé.

For dem er et billån uden udbetaling et godt alternativ. Sådan et billån giver også den fordel, at hele beløbet spredes ud over en længere periode, hvilket kan virke mere overskueligt. Dermed kan tilbagebetalingen også let planlægges, men der er dog den ulempe, at lånet så også i sidste ende kan blive lidt dyrere. Den bedste rente opnås også ofte ved at vælge et billån med udbetaling på 20% eller derover.

Man skal dog huske på, at det ikke er verdens undergang at vælge et billån uden udbetaling. Mange låneudbydere vælger at tilbyde billån uden udbetaling, fordi der er efterspørgsel på det. Det er som sagt ikke alle, der med det samme kan leve op til en udbetaling på mange tusinde kroner, og dette er der ikke noget i vejen med, så længe man har forstået og medregnet konsekvenserne af valget. Det er som regel bare et spørgsmål om prioritering og økonomisk råderum.

Har du flere spørgsmål ang. billån uden udbetaling?

MONEYBANKER.dk er en uafhængig hjemmeside, og vores mål er med objektive briller at guide dig til det bedste lån. Skulle du derfor have flere spørgsmål omkring billån uden udbetaling, skal du ikke tøve med at skrive til os. Du kan få fat på os over telefon, mail og i chatfunktionen her på hjemmesiden.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.