Billån beregner

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  5 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Billån beregner

Er du på udkig efter det billigste billån, er der god grund til at indhente flere tilbud fra flere udbydere. Det er ganske uforpligtende at bede om et tilbud på et billån fra forskellige udbydere. Intet er slået fast, før du har sat dit underskrift.

Disse tilbud, som du har fået fra diverse udbydere, kan du så sammenligne med hinanden. Denne sammenligning kan ske på flere niveauer. En hurtig sammenligning af de vigtigste tal kan afsløre meget om et lån. Rentesatsen og ÅOP kan nemt sammenlignes, men disse procenter fortæller ikke altid hele historien.

Der kan nemlig også være en fordel i at gå lidt mere i dybden med dine lånetilbud. Her kommer låneberegneren ind i billedet. En låneberegner er et godt redskab på mange måder. Den kan hjælpe dig med at skabe overblik, så du måned for måned kan se, hvordan dit lån ser ud.

Du kan også bruge beregneren til at skabe overblik over, hvor meget du har råd til at låne i forhold til dit budget, inden du har lagt dig fast på et billån eller et lån generelt. Herudover kan du også bruge beregneren til at få sat nogle mere konkrete tal på dine lånetilbud, så du lettere kan sammenligne dem. En låneberegner er et værktøj, som er god til mange ting, herunder beregning af billån. På MONEYBANKER.dk (lån penge) finder du en glimrende låneberegner, som du kvit og frit kan bruge, når du leder efter det perfekte billån.

Hvorfor bruge en låneberegner?

Når man låner penge, kan man næsten ikke være grundig nok. Det gælder om at være godt forberedt på, hvad det enkelte lån indebærer, hvilke fordele og hvilke ulemper der er at finde. Så undgår du ubehagelige overraskelser og uforudsete gebyrer.

Man kan måske godt føle, at et lån ser ud på én måde, når man bliver præsenteret for procenttal, samlede omkostninger og så videre. I virkeligheden kan det være, at lånet hænger sammen på en lidt anden måde. Deler man lånet op og kigger mere detaljeret på det, kan det se anderledes ud. Derfor er en låneberegner et vigtigt lille værktøj at have ved hånden, så du måned for måned kan se, hvordan lånet kommer til at se ud.

Du kan også bruge låneberegneren, inden du har fundet et lån, du gerne vil teste. Måske vil du bare tjekke, hvor meget du egentlig har råd til at låne ved at indtaste et hypotetisk lån. Du kan derfor med fordel lave et budget, så du ved, hvor meget råderum der er i økonomien til for eksempel en bil inklusive et billån.

Derfor skal du bruge en låneberegner til dit billån

Der er op til flere grunde til at benytte en låneberegner ved udregning af billån. Det er ikke billigt at købe en bil, og for de fleste er det ikke bare et greb i lommen. Det skal forberedes en smule.

Forestil dig, at du skal købe en bil. Du har undersøgt markedet godt og sidder nu med tre tilbud på billån fra tre forskellige udbydere. Alle tilbuddene ser fordelagtige ud på hver sin måde, så det er svært at træffe en beslutning. Her kan du passende inddrage en låneberegner i forbindelse med din studeren af de tre billån.

Du kan indtaste de vigtigste detaljer i alle tre tilbud på billån, og dermed kan du sammenligne de tre lånetilbud måned for måned. Du har nu nogle mere konkrete tal at arbejde med. Lånebeløbet er jo angivet i kroner, mens renten og ÅOP på dit billån er opgivet i procent, hvilket godt kan være lidt svært at gennemskue, men med en låneberegner bliver disse procenter omdannet til kroner og øre, så det er lidt lettere at forholde sig til. Du har nu alle væsentlige tal i samme enhed, og dette kan i sidste ende hjælpe dig med at finde frem til det bedste billån, fordi du kan se den reelle pris på det valgte billån i stedet for lånebeløbet plus renter og gebyrer i procent.

Procenterne kan være et godt sammenligningsgrundlag på tværs af lånetilbud, men vil man have den samlede pris på lånet måned for måned, bliver de straks lidt sværere at arbejde med.

Du kan også bruge låneberegneren allerede inden, du har fundet nogle billån, du vil sammenligne. Måske har du fundet bilen og vil gerne vide, om du faktisk har råd til den. Du kan så eksperimentere lidt med lånebeløb, rentesats og løbetid for at finde frem til, hvordan dit billån helst skal formes for at kunne finansiere din drømmebil.

Det kan også være, at du bare er nysgerrig og vil regne ud, hvor meget bil du har råd til for et billån, som er X kroner stort.

Har du allerede taget et billån og er godt i gang med at betale af på det, kan en låneberegner også bruges til at fortælle dig, hvor langt du er med tilbagebetalingen. Så længe du har styr på, hvor mange måneder, du allerede har betalt for, kan låneberegneren hurtigt regne ud for dig, hvor meget du mangler at betale af, hvor stor en del af beløbet der er renter og så videre. Det kan være af ren nysgerrighed, eller fordi du prøver at skabe overblik over dit budget og dine lån.

Det kan godt være nyttig viden at vide, hvor man befinder sig henne i afbetalingen af sit billån. Især hvis du er begyndt at tænke på at købe ny bil og sælge eller skrotte den gamle.

I virkeligheden er der ikke så stor forskel på at bruge låneberegneren til billån og at bruge den til alle mulige andre typer lån. Idéen er den samme, men du skal bestemt ikke undervurdere, hvad en låneberegner kan gøre for dig i din jagt på det bedste og billigste billån. Den kan både bruges før, under og efter du har fundet bilen og det rigtige billån, og den kan bruges til at holde dig opdateret på dit lån.

Låneberegneren er din ven. Den er gratis at bruge, og du gør hele processen mere overskuelig ved at have låneberegneren ved din side, når du gransker markedet for billån.

Sådan gør du

Låneberegneren finder du her på hjemmesiden og er ganske gratis at benytte. Det er nemt at bruge vores låneberegner, og du er hurtigt i gang. Det kan være, du har fundet et billån, som skal finansiere din bil, og dette billån vil du gerne have tjekket ud.

Der er tre parametre øverst på siden, og her skal du taste et par oplysninger ind om dit billån. Det første, du skal skrive, er lånebeløbet. Her skriver du, hvor mange penge, du har tænkt dig, at dit billån skal lyde på. Det kunne for eksempel være 100.000, som du har brug for til en ny bil.

Herefter skal du skrive renten i procent, for eksempel 4%, og til sidst skal du udfylde, hvor mange måneders løbetid der er på det valgte billån. Der er måske en løbetid på fem år på det billån, som du har fundet frem til. Omregnet til måneder er løbetiden så på 60 måneder. Flere oplysninger er ikke nødvendige.

Du trykker bare ”beregn lån”, hvorefter du kan se en masse oplysninger omkring det lån, du har indtastet. Du kan se, hvor meget dit lån kommer til at koste totalt. Det vil sige selve lånet plus renterne. Du kan også se, hvor meget renterne koster isoleret, hvor mange betalinger der er i alt samt den månedlige ydelse, som kommer til at være på lånet.

Ydermere kan du under denne række tal se en oversigt over, hvordan hver måned kommer til at se ud i forhold til udbetalinger og restbeløb. For eksempel kan du se, hvor meget du mangler at betale af på dit billån i en given måned, og du kan se, hvor meget du betaler i renter for hver måned. Hermed har du altså det ultimative overblik over dit lån og den afbetaling, der kommer til at foregå. Har du brug for flere oplysninger om dit lån, findes der andre låneberegnere, hvor det er muligt at gå endnu mere i dybden.

Vil du for eksempel gerne sammenligne ÅOP, kan laaneberegneren.dk være behjælpelige her. Omkostningerne uden om lånet som gebyrer og renter spiller en væsentlig rolle i et låns sammensætning. For eksempel er etableringsomkostningerne hos nogle udbydere af billån ret høje. Derfor er det endnu vigtigere med totalt overblik over lånet, inden man begiver sig ud i at tage et billån eller et hvilket som helst andet lån.

Flere spørgsmål til låneberegneren?

MONEYBANKER.dk er en service, som både er uafhængig og objektiv. Derfor kan du også trygt bruge vores låneberegner til at regne lidt på dit billån. Er du i tvivl om, hvordan man bruger låneberegneren, eller har du opklarende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Det kan du blandt andet gøre via vores chatfunktion, som du finder nederst i højre hjørne på siden. Så skal vi nok svare så hurtigt, vi kan, og vi hjælper dig gerne med at taste dit billån ind i vores låneberegner, når det bliver gjort på den rigtige måde!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.603
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.