Selvindsigt under dit boligkøb
Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.
- Indholdsfortegnelse
5 punkter
- Læsetid
7 minutter
- Siden er opdateret
04/12-2024
Et boligkøb er noget, som de fleste foretager før eller siden. I den forbindelse er det vigtigt at kende spillets regler, når en potentiel køber og ejendomsmægler mødes for at fremvise og forhandle om drømmehuset. Under overfladen er der mange psykiske faktorer der spiller ind - og falder til mægler og sælgers fordel.
Åbent hus er yderst populært blandt de interesserede købere og ejendomsmægler. Det sparer mægleren for en masse tid at samle klientellet på ét og samme sted. Dog skal man ikke være blind for mæglerens andre fordele ved arrangementet.
Tidspres minimerer fokus
Åbent hus er oftest mellem 30 og 60 minutter. Den korte aktualitet kan udsætte de interesserede for tidspres under fremvisning. De kan blive tvunget til at tage stilling meget hurtigt, hvilket kompromitterer køberes agenda, når de ser en bolig an.
- er et udspekuleret træk i skakspillet, der hos mægleren ultimativt betyder at huset sælges til højest mulige pris. Inden mægler erklærer skakmat bør boliginteresserede altså have dette aspekt for øje, og sikre sig at deres agenda fremføres. Husk hvad der er vigtigt for lige netop dig eller jer i en ny bolig - økonomisk såvel som indretningsmæssigt.
Flokdyret med vinderinstinkt
Udbud og efterspørgsel afgør prisen. Dette vil de fleste økonomer og sælgere kunne nikke genkendende til. At visualisere en stor efterspørgsel blandt de individuelle personer, der efterspørger det samme, kan øge interessen blandt disse mennesker.
Menneskets natur er at følge flokken og at overleve som den bedst egnede - i dette tilfælde at være køber af en bolig, der er eftertragtet. Også her indspiller der sig altså et psykologisk spil under et åbent hus. Det er i den forbindelse vigtigt at abstrahere fra de øvrige deltagere, og holde sig sine ønsker for øje.
Ingen dans på roser
Prisforhandling er et berygtet og svært fænomen at mestre. Og med ejendomsmæglerens begavede strategi med et åbent hus, er vedkommende nogle skridt foran, fordi købernes psyke er påvirket i mere eller mindre grad, hvor kun mægler har et fuldstændig retvisende virkelighedsbillede af efterspørgselsomfang, husets tilstand og dermed husets retmæssige salgspris m.m. Derfor er det mægler, der som udgangspunkt fører an i dansen, hvor købers vigtigste rolle nu er at være tung at danse med, men samtidig uden at træde mægler over tæerne.
Køber bør i denne forbindelse træde nogle skridt tilbage før dansen starter. Træde ud af fristelsen og det inderlige ønske om det nye hjem. Det er altafgørende at forholde sig objektivt til et boligkøb for at betale den pris, der imødekommer både sælgers og købers ønske. At være bevidst om sin egen psykiske modtagelighed er derfor ligeså vigtigt som en høj hæl i dansens magtforhandling.
Artiklen er bragt i samarbejde med MONEYBANKER, din økonomiske partner.