Kan du indfri dine lån med et andet lån?

Har du taget et lån, som er dyrt og træls? Har du senere fundet et andet lån, som er billigere? Blokerer dit gamle lån for dine muligheder for at tage det nye lån? Tænker du i disse baner, bør du måske overveje at indfri et gammelt lån ved at tage et nyt. Det kan der være flere fordele ved, og i sidste ende kan det hjælpe dig med at blive gældfri hurtigere og på en mere smertefri måde. Det lyder måske lidt mærkeligt og unødvendigt at låne penge for at indfri et andet lån, men ikke desto mindre kan det i nogle tilfælde give ganske god mening at gøre det på denne måde.

Undersøg mulighederne for at samle dine lån i ét

Du har måske lånt penge, som du er godt i gang med at betale af på, men dette lån er et dyrt et af slagsen. Finder du ud af, at det kan betale sig at låne penge et andet sted til en lavere rente, giver det mening at betale det gamle lån af på én gang - det lader stort set alle låneudbydere dig gøre - for så at betale af på det nye lån i stedet for. Dermed skal du betale mindre i rente hver måned, end hvad du førhen skulle.

Faktisk er det slet ikke så unormalt at gøre dette. Nogle låneudbydere spørger i låneansøgningen om, om du skal bruge lånet til at indfri et andet lån. Det er altså set før, og det er noget, som låneudbyderne udmærket godt er klar over, at deres kunder gør med jævne mellemrum. Et online lån behøver ikke at gå til sjov og spas, men kan også bruges til noget så kedeligt som at komme ud af et lån, som viste sig at være dyrere, end man havde forventet.

Find et lån, som din økonomi kan klare

Det kan være, at det ikke bare er af bekvemmelighed, men af nødvendighed, at man bliver nødt til at skifte lån på denne måde. Hvis lånet er så dyrt, at du ikke er i stand til at betale de lånte penge tilbage i rette tid, er der en hel del fornuft i at prøve at finde et billigere lån til at indfri det gamle. Hvis ikke du foretager dig noget, ender du i en gebyrfælde, som bliver rigtig svær at komme ud af. Gebyrerne hober sig hurtigt op, hvis ikke pengene er tilbage hos låneudbyderen af hvem, du har lånt penge. Finder du et billigere lån, som din økonomi kan klare at betale af på, kan du låne penge til at indfri det gamle lån, så din økonomi ikke bliver ødelagt. Dette er naturligvis kun en god løsning, hvis du rent faktisk har penge til at betale lånet tilbage. Hvis du heller ikke kan betale det nye lån tilbage, er du blot havnet i en ond spiral, hvor du kan hoppe fra låneudbyder til låneudbyder uden nogensinde egentlig at komme ud af din gæld. Det er derfor ikke en løsning for alle at indfri gamle lån ved at låne penge til det et andet sted, men i nogle situationer er det et rigtigt godt kort at have på hånden!

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
619.854
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.