Få styr på dine skattefradrag - del 2

Lånetilbud er opdateret d. 04/12-2024

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Få styr på dine skattefradrag - del 2

OBS! Denne artikel er en fortsættelse af vores artikel “Få styr på dine fradrag - del 1” som du også finder på vores artikeldatabase. I denne artikelserie kigger vi nærmere på hvilke skattefradrag du kan indberette i din årsopgørelse, for at hjælpe din økonomi lidt på vej, og sikre at du ikke betaler for meget i skat.

Håndværkerfradrag

Et andet meget populært fradrag, er håndværkerfradraget. Det er dog vigtigt at pointere at du kun kan få dette fradrag, hvis du har fået udført dine forbedringer i 2014. Med dette fradrag kan du trække op til 15.000 kroner fra per person.

Hvis du altså er to voksne over 18 år i husstanden der betaler til regningen, kan I trække 30.000 kroner fra.

Håndværkerfradraget fungerer på den måde, at du kan lavet et fradrag for håndværkernes arbejdstid, og altså ikke materialerne for det arbejde du har fået udført.

Hvis du vil indberette dette fradrag skal din regning for arbejdet senest have været betalt den 28. februar 2015, og betalingen skal være sket elektronisk. Det betyder at betalingen skal være sket med dankort, via girokort, eller med bankoverførsel. MONEYBANKER.dk gør dig derfor opmærksom på, at du ikke kan få fradrag, hvis du har betalt kontant, eller med check.

Du kan få håndværkerfradrag til flere forskellige typer bolig. Du kan få fradrag til arbejde udført på både ejerboliger, andelsboliger, lejeboliger og sommerhuse. Angående andelsboliger og lejeboliger, skal du blot har råderet over den indvendige vedligeholdelse.

Hvis du har glemt at indberette et håndværkerfradrag fra årene 2011, 2012 eller 2013 kan du stadig nå at indberette fradraget, via SKATs hjemmeside, under “Glemt håndværkerfradrag”.

Fradrag på donationer

Hvis du vælger at donere til velgørende formål, kan du få fradrag på din donering op til 14.800 kroner. Det betyder at du ved en donation på 500 kroner, kan få et fradrag på 153 kroner, og dermed “nøjes” med at donere 347 kroner. 

Det er dog vigtigt at understrege at dette fradrag kun gælder på beløb op til 14.800 kroner, men hvis du udnytter dette maxbeløb, vil du kunne få et fradrag på 4528 kroner.

Det er dog ikke alle velgørende formål denne fradrag dækker. Du kan kun få fradrag hvis organisationerne indberetter beløbene til SKAT, og hvis du oplyser dit CPR-nummer til organisationen. Du kan for eksempel få fradrag hvis du donerer til Kræftens Bekæmpelse, Børnefonden og Amnesty International. 

Hvis du vil vide mere om hvilke organisationer du kan få fradrag ved, kan du finde en liste over disse organisationer på SKATs hjemmeside.

Ligesom med håndværkerfradraget, kan du kun få fradrag for donationer du foretager elektronisk. Du kan altså ikke få fradrag for de donationer du giver i raslebøsser.

Andre vigtige oplysninger du bør indberette

Ud over de almindelige fradrag du bør indberette, er der også en lang række andre oplysninger på din forskudsopgørelse, du bør sørge for er korrekte. Dette gælder blandt andet:

  • Tab og fortjenester på aktier og investeringsbeviser
  • Oplysninger vedrørende børne- og underholdningsbidrag
  • Oplysninger om ejendomsværdiskat
  • Renter på fælleslån, f.eks. samlelån, med samlever eller ægtefælle
  • Renteudgifter på private pantebreve
  • Udgifter til kost og logi i forbindelse med arbejde