Sådan finder du det bedste lån til boligen

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  3 punkter

 • Læsetid

  7 minutter

 • Siden er opdateret

  27/05-2022

Sådan finder du det bedste lån til boligen

Der er flere indikationer på et blomstrende boligmarkedet lige for tiden - ikke kun i storbyerne, men også i udkantsområderne. Mange kan ellers have lukket øjnene for de store boligdrømme under krisen, men nu, hvor muligheden for at finde sig et nyt hjem igen byder sig, er boligjagten skudt i gang. De boligsøgende kan være på udkig efter en bolig, som de enten kan flytte ind i med det samme, eller som de selv kan istandsætte.

Ligegyldigt hvad man har i tankerne, er de boligsøgende nærmest bundet på hænder og fødder, hvad angår et lån til boligen. De fleste har nemlig ikke råd til at finansiere et boligkøb med penge fra egen lomme, og derfor må de opsøge et realkreditinstitut for at kunne få råd til at udleve boligdrømmen. Men hvordan vurderer man, om man har fået tilbudt det bedst mulige lån? Det kan du blive klogere på i det følgende.

Vær grundig og velovervejet

Som udgangspunkt kan du låne op til 80 procent af din boligs værdi ved et realkreditinstitut. Resten udgøres som regel af et boliglån i banken og din egen opsparing. Angående realkreditlånet er der mange ting at tage stilling til, blandt andet fast eller variabel rente, lånets løbetid, eller om man ønsker afdragsfrihed eller ej.

Ligegyldigt om man ender med at vælge det ene eller det andet, kan det ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at have et overblik over sin økonomi - også på lang sigt, inden du underskriver en lånekontrakt. Hvis du eksempelvis vælger et lån med en for kort løbetid, risikerer du at skulle betale en for høj månedlig ydelse, i forhold til hvad din privatøkonomi rækker til. Derudover skal du være opmærksom på, at hvis du vælger et lån med afdragsfrihed, som typisk betyder en afdragsfri periode på 10 år, nedsætter du ikke din gæld til instituttet i denne periode. Det betyder, at du ikke sparer op i din bolig og dermed ikke skaber friværdi.

Du skal derfor ikke bare se afdragsfriheden som en mulighed for at betale billig ”husleje” i den periode.

Vær ikke bange for at forhandle

Der er naturligvis også meget hjælp at hente hos din bankrådgiver, når du skal finde det bedst mulige lån. Men det er samtidig også vigtigt at huske, at institutterne driver en forretning og dermed også er interesserede i at tjene penge. Derfor er det en god idé at opsøge forskellige alternativer, så du er sikker på at få det bedst mulige lån med den lavest mulige rente.

Du skal desuden heller ikke tøve med at forhandle med instituttet, da de ofte er meget mere fleksible, end man lige regner med. Det er generelt en god fingerregel at forhandle med sin bank og realkreditinstitut årligt, så man eventuelt ikke går glip af muligheden for bedre rentevilkår eller for at reducere gebyrer.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
660.438
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.