Vigtigste ved SMS lån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  2 punkter

 • Læsetid

  8 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

SMS lån – Hvad skal man være opmærksom på?

Står man, og har brug for at låne et mindre beløb, så er en af de nemmeste og hurtigste muligheder, at man tager et SMS lån. SMS lånene kommer fra USA og er derover kendt som payday loans, og er kendetegnet ved at være mindre beløb, med en kort tilbagebetalingsfrist. Dog skal man være opmærksom, for som alle kvik lån, kan renten være meget høj, og det kan være svært at gennemskue, hvad den årlige omkostning i procent (ÅOP) bliver.

Her er lige nogle ting, man kan være opmærksom på, hvis man overvejer at tage et SMS lån.

Fordelene ved SMS lån er, som ved mange andre typer kvik lån, at der er et minimum af krav og en hurtig behandlingstid. Man risikere sjældent at få et nej, som man godt kan få det, når man eksempelvis ansøger om et lån i sin bank. Der er heller ingen spørgsmål om, hvad penge skal bruges til, eller noget krav om at se dokumenter, såsom lønsedler eller årsopgørelser.

Der er også meget stor tilgængelighed, da de fleste i dag har deres egen mobiltelefoner med net, så det er lige meget, hvor du fysisk befinder dig, når du gerne vil låne penge.

Ofte fungerer et SMS lån sådan, at man inde på låneudbyderens hjemmeside, ansøger om lånet via en SMS, hvorefter pengene vil stå på kontoen relativt hurtigt derefter. SMS lån er ofte en funktion, som mange online låneudbydere har, for at have et endnu nemmere alternativ, til de i forvejen hurtige og nemme online kviklån.

Her kan SMS lån være en god løsning

En situationen, hvor et SMS lån kan være en god løsning, er, hvis man står med nogle regninger, som skal betales, inden man får udbetalt løn igen. Det kan også være, man pludselig får en uforudset udgift, og derfor har brug for lidt ekstra på kontoen inden næste lønningsdag. Altså kan et SMS lån være en fordel, til de situationer, hvor det kan blive dyrere at vente med en betaling, end prisen bliver, på renterne og tilbagebetalingen ved SMS lånet.

Så selv om SMS lån er dyre, kan de være en god økonomisk redning i visse situationer.

Der er dog ting, man skal være opmærksom på, inden man kaster sig ud i de hurtige SMS lån. Den hurtige behandlingstid og den nemme adgangskrav betyder også ofte, at renten er meget høj. Og man skal være meget opmærksom på, hvad reklamen siger, for den rente som står oplyst kan kun være ledende, og derfor ikke den endelige rente.

Som med andre kvik lån, er det den årlige omkostning i procent (ÅOP), man skal være opmærksom på. Man skal også være opmærksom på, at tilbagebetalingstiden ofte er meget kort, ofte kun omkring 30 dage, så man skal virkelig være sikker på, at man har mulighed for at tilbagebetale inden fristen udløber. Der kan også være oprettelsesgebyrer og lignende, som man lige skal huske at tage med i beregningen.

Man skal nok også være opmærksom på, at tilgængeligheden kan være et problem, og at nogle mennesker, såsom unge der er nybegyndere til privatøkonomi, kan blive fristede, uden at vide, hvad de går ind til Så det kan være et emne, man kan tage med dem, som første gang står med deres privatøkonomi selv. Det kan nemlig blive en meget dyrt, hvis man ikke er opmærksom på alt det, der står med småt.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.