SMS lån - Fordele og ulemper

Lånetilbud er opdateret d. 11/08-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

SMS lån – Fordele og ulemper

På lånemarkedet findes der mange forskellige lånetyper, og som udgangspunkt er SMS lån til alle der har brug for at optage et hurtigt lån. Når man er på udkig efter at optage et kviklån, er det slet ikke usædvanligt at støde på det såkaldte SMS lån. Selv om det er attraktivt, nemt og bekvemt at optage et lån vi SMS, så skal man naturligvis være bekendt med de fordele og ulemper, der er forbundet med denne låntype.

Alle låntyper har deres fordele og ulemper, hvilket også gør sig gældende, når det kommer til indgåelse af et SMS lån.

Mange fordele ved SMS lån

De få ulemper som er forbundet med et SMS lån kan hurtigt opvejes med de mange fordele. Ydermere, er man opmærksom på en række afgørende faktorer ved denne låntype, kan det kun munde ud i positiv oplevelse. I det følgende har Moneybanker.dk samlet de fleste fordelene, som et lån via SMS medfører.

Effektiv behandling og svartid

En af de bemærkelsesværdige fordele ved et SMS lån er den effektive behandling og svartid af din låneansøgning. I det øjeblik du sender en SMS med de nødvendige informationer samt lånebehovet – vil der typisk gå et par minutter før du modtager svar på din låneansøgning. I tilfælde af din låneansøgning bliver godkendt vil du få tilsendt et link til NemID, hvor du skal godkende og underskrive låneaftalen.

Ved at optage et lån via SMS betyder også, at du bliver nemmere godkendt til et SMS lån end mange andre lånetyper. Her kræves det oftest, at du ikke har optaget et lån ved den valgte låneudbyder, som du ikke har tilbagebetalt. Ydermere er det en vigtig pointe, at du ved de fleste låneudbydere ikke må være registreret i RKI. Ved at være registreret i RKI betyder, at de fleste online låneudbydere vil slå dig op i registret for at se, om du muligvis har andre lån, som du ikke har tilbagebetalt til tiden.

Er du registreret i RKI kan du på Forbrugerrådet Tænk læse om gode råd og få vejledning.

SMS-lån kan du optage uanset hvor du er

Det er fleksibelt og bekvemt. Uanset om du er på farten, om du sidder i toget, holder frokostpause på arbejdet eller sidder på en café med vennerne - så kan du på få minutter ansøge dit SMS lån. Det eneste du skal bruge er din mobil til at sende din låneansøgning, hvilket gør at du kan ansøge lånet, når det passer dig bedst.

SMS lån betegnes som en af de nemmeste former for privatlån på markedet i øjeblikket, hvor du kan låne penge med det samme, hvis du har din mobil på dig. Når der er tale om nemme lån, så er kviklån typisk forbundet med disse. På Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan du læse om de forskellige forbrugslån.

Hurtig udbetaling

Hvis eller når du får godkendt din låneansøgning på dit SMS lån og har underskrevet aftalen, så vil pengene straks blive overført til din konto. Alt afhængigt af hvilken låneudbyder du har anvendt, og hvilken bank du er kunde hos, vil du enten få overført pengene samme dag eller næste hverdag. Ansøger du dit lån på en hverdag inden for låneudbyderens åbningstider, vil det ikke være usædvanligt, at pengene bliver overført på din konto samme dag.

Økonomisk pusterum

Et SMS lån kan være med til at give dig det økonomiske pusterum du har behov for. Det kan være, at du måske står sidst på måneden med en eller flere regninger der skal betales, men pengene mangler. Her vil et SMS lån kunne hjælpe dig med at skabe det nødvendige luft i dit budget.

Derudover kan du slippe for bekymringer ved at optage et SMS lån, så du har råd til at betale dine ubetalte regninger og få styr på din økonomi.

Ingen sikkerhedsstillelse for lånet

Når du skal optage et SMS lån så har du rig mulighed for at optage lånet uden krav om sikkerhed. Optager du derimod lånet i en bank eller et andet pengeinstitut vil det være almindeligt, at du skal stille sikkerhed for lånet. Dette er ikke nødvendigt med et lån via SMS.

Med andre ord betyder det, at du ikke skal eje værdier som hus eller bil for at kunne optage lånet. I denne forbindelse er SMS lån blandt andet kendt som lån uden sikkerhed, fordi at stille sikkerhed for lånet ikke er et krav hos de fleste online låneudbydere.

Næsten ingen fast krav om indtægt

Også en god fordel ved at optage et SMS lån medfører et lille eller ingen krav om indtægt. Dette betyder, hvis du ønsker at optage et lån via SMS bliver der ikke stillet nogen form for krav til, at du som lånetager skal have en fast eller en minimumsindkomst på et fastlagt beløb. I denne forbindelse bliver der kun foretaget en simpel kreditvurdering af dig, men det er hermed ikke altid påkrævet, at du skal dokumentere din indtægt.

Det er vigtigt at pointere, at kravene vedrørende indkomst varierer fra udbydere til udbydere, og derfor er det en god idé, at undersøge dette ved de enkelte låneudbydere.

Og få ulemper

Når du er på udkig efter billigt lån, så vil det være således, at et SMS lån ikke altid vil være det mest oplagte valg. Der skal ikke lægges skjul på, at den største ulempe ved et lån via SMS er den høje rente sammenlignet med andre lånetyper. Eftersom der er tale om et lån, hvor der ikke stilles sikkerhed for lånet medfører dette højere renter og omkostninger på lånet.

Dette bunder i, at online låneudbydere løber en større risiko end en bank eller et pengeinstitut, idet de ikke kræver sikkerhed. Derfor er et SMS lån en af de dyreste måder, at låne penge på. Ligeledes anses den korte løbetid som en ulempe. Lånets normale løbetid vil være omkring 30-45 dage.

Med andre ord betyder dette, at det er en ret kort tidshorisont for at tilbagebetale dit lån. Selvom lånebeløbet er ret lavt, har ikke alle mulighed for at tilbagebetale lånet så hurtigt. Derfor bør du være realistisk omkring, hvorvidt det kan lade sig gøre for at overholde den relativ korte løbetid.

Tips og tricks når du optager SMS lån

Som omtalt er det ingen hemmelighed, at SMS lån er et af de dyreste lån du kan optage. Dog ved at tage følgende tips og tricks i betragtning, som Moneybanker.dk har samlet til dig, bliver du hurtigt klædt på til dit næste SMS lån.

Løbetid, renter og omkostninger

Det er vigtigt, at du bemærker lånets løbetid. SMS lån er kendt for sit korte løbetid. Du tænker måske at 15, 30 eller 45 dage er lang tid, men inden du er klar over det, er betalingsfristen overskredet og du sidder og har ikke råd til at betale på lånet.

Dette kan medføre, at lånet bliver dyrere og at du bliver registreret i RKI. Renter er en vigtigt faktor, når du skal ud og låne via SMS. Dog skal du holde ekstra øje med ÅOP, årlige omkostninger i procent, som er de samlede renter, gebyrer og stiftelses-og administrationsomkostninger forbundet med dit SMS lån. Hos Moneybanker.dk kan vi kun anbefale og råde dig til at gå efter en lav ÅOP, fordi jo lavere den er desto billigere er lånet.

Derudover kan du som regel med et SMS lån optage lån på minimum 500 kroner og maksimum 6000 kroner. Dog uanset lånebeløbet er der uheldigvis mange mennesker, der har det svært at tilbagebetale lånet inden for lånets løbetid.

Budget

Før du kaster dig ud i et lån via SMS og sender din låneansøgning, bør du afsætte tid til at lave et budget. Selvom du har brug for pengene her og nu, anbefaler vi at du gør dig selv den tjeneste og laver et budget, hvor du skaber overblik over din økonomiske situation. I dit budget samler du dine månedlige indtægter og udgifter for at finde frem til dit rådighedsbeløb.

Derudover kan du bruge dit budget for at finde ud af, med udgangspunkt i dit månedlige rådighedsbeløb, om du har mulighed for at tilbagebetale lånet inden for løbetiden. Den tid du bruger på at lægge et budget kan spare dig for mange bekymringer fremadrettet, fordi du minimerer risikoen for uheldige overraskelser rent økonomisk. I den anledning kan Forbrugerrådet Tænk være behjælpelig, da de har udgivet en række relevante artikler og yder vejledning til forbrugere på det danske marked.

Søg gennem MONEYBANKER.dk

Du kan nemt anvende søgemaskinen via Moneybanker.dk. Når du har besluttet dig for, hvor højt dit lånebeløb skal være på - indtaster du denne sammen med din alder i søgemaskinen. Efter du har indtastet det beløb, du ønsker at låne samt din alder vil søgemaskinen finde frem til de låneudbydere, der kan tilbyde dig et SMS lån.

På denne måde frasorterer søgemaskinen de låneudbydere, som ikke har mulighed for at efterleve dine ønsker til et lån. Er du 25 år eller derover kan du via Moneybanker.dk optage lån hos samtlige låneudbydere. Anvend også vores låneberegner for at se oversigt over din tilbagebetaling på lånet.