Onlinelån med NemID

Vil du gerne låne online på en sikker måde uden at skulle administrere et hav af oplysninger og dokumenter? En måde at optage et onlinelån sikkert på er at bruge dit NemID.

634.511
brugere hjulpet af MONEYBANKER.dk

Vil du gerne låne online på en sikker måde uden at skulle administrere et hav af oplysninger og dokumenter? En måde at optage et onlinelån sikkert på er at bruge dit NemID. Hos langt de fleste udbydere af onlinelån skal du have et NemID, når du ansøger om at låne, fordi du skal underskrive lånekontrakten med din digitale signatur. NemID gør derfor også onlinelån nemme og hurtige at have med at gøre.

Hvad er NemID?

NemID muliggør, at du som bruger kan anvende samme log-in til flere hjemmesider – både din netbank, offentlige hjemmesider, og hvis du ønsker at optage et lån online. Dit NemID er personlig og indeholder dine personlige oplysninger. Du har et personligt brugernummer (dit CPR-nummer) tilknyttet NemID’et og en personlig adgangskode. Dit brugernummer og din kode er knyttet til en digital NemID-kode og et analogt nøglekort. Nøglekortet er en lille folder med engangskoder, som du får tilsendt i fysisk form. Hvordan det fungerer at bruge NemID når du låner online, kan du læse mere om nederst i artiklen. Da NemID’et og nøglekortet er personlige, er det vigtigt, at du ikke deler det med andre for at sikre dig mod et eventuelt misbrug af dine oplysninger.

Hvorfor bruge NemID?

NemID er en digital log-in løsning, som stort set alle låneudbydere benytter. Langt de fleste udbydere af onlinelån kræver, at du har et NemID, når du ansøger om et lån og efterfølgende skal underskrive lånekontrakten. Årsagen til det er typisk krav, at du har NemID, er, at låneudbyderen garanteres at få oplyst, hvem du som låneansøger præcis er. Denne garanti bunder i, at NemID’et er tilknyttet dine personlige oplysninger såsom CPR-nummer, adresse og telefonnummer. Det betyder også, at når du ansøger om et onlinelån, skal du ikke selv notere eller vedhæfte dine personlige data. Disse overføres automatisk til låneudbyderen i det øjeblik, du bruger dit NemID på udbyderens hjemmeside. Derfor giver du også låneudbyderen tilladelse til at indhente oplysninger om dig. Ved at bruge NemID slipper du og låneudbyderen for en masse manuelt arbejde i form af at udfylde og underskrive dokumenter med kuglepen, da hele låneproceduren i stedet foregår digitalt.

Sikker og hurtig låneproces med NemID

Det højner både din og låneudbyderens sikkerhed, når NemID anvendes. Brugen af NemID sikrer, at låneudbyderen får alle de korrekte og relevante oplysninger om dig, og da alt foregår automatisk, imødekommer og undgår I taste- og skrivefejl. Idet stort set alle udbydere af online lån kræver, at du låner med NemID, kan det være en udfordring at optage et lån, hvis du ikke besidder et. Er du dansker, har dansk adresse og er fyldt 18 år, har du krav på at have et NemID, men har du endnu ikke et, kan du få et tilsendt ved at gå ind på NemID's hjemmeside. Det er en god idé at sikre, at du har et aktiveret NemID, inden du ansøger om lånet, da det kan spare dig for en del tid. Når du har et NemID, får du desuden adgang til flere udbydere af onlinelån. Det er en fordel, fordi det muliggør, at du kan undersøge markedet og finde det billigste og ideelle onlinelån.

Da NemID’et sikrer, at lånudbyderen får alle korrekte oplysninger om dig digitalt, gøres låneprocessen væsentligt hurtigere. Det bliver nemmere for dig at udfylde en ansøgning, og det bliver lettere for udbyderen at håndtere din ansøgning. Derudover er en fordel ved NemID, at du kan logge ind, uanset hvor du befinder dig i verden, og du kan låne fra hvilken som helst elektronisk device (computer, smartphone, tablet). Derfor gør NemID det mere fleksibelt for dig at optage lån online.

Ansøg om onlinelån med NemID

Som nævnt, muliggør NemID, at du kan undersøge markedet for onlinelån grundigere, fordi du får adgang til flere udbydere, end hvis du ikke har NemID. Når du har fundet det onlinelån, der passer dig, er det hurtigt og nemt at ansøge. Du skal bare have en elektronisk device og dit nøglekort fremme – så er du klar til at ansøge om et onlinelån. Det tager ikke megen tid at ansøge med NemID, da du undgår at skulle bruge tid på at vedhæfte dokumenter og udfylde personlige oplysninger. En låneproces med NemID vil typisk foregå efter følgende fem trin:

  1. Du udfylder dine lånebehov på udbyderens hjemmeside – eksempelvis beløb og løbeperiode.
  2. Hvis din ansøgning bliver godkendt, vil du efterfølgende få tilsendt en lånekontrakt. Det er denne kontakt, du skal underskrive med dit NemID.
  3. På den elektroniske lånekontrakt vil der være et link, hvor der står ’Underskriv aftalen’. Du kommer videre til underskrivningen ved at trykke på linket. Find nu dit analoge nøglekort frem, da det skal bruges til at underskrive med.
  4. Når du har indtastet dit CPR-nummer (brugernummer) og din kode og trykket ’OK’, vises et firecifret tal på din skærm. Ved siden af dette tal er der en blank boks markeret med ’#’. I dit nøglekort finder du den sekscifrede nøgle, som matcher den firecifrede kode, og skriver denne i den tomme boks.
  5. Du trykker ’Accepter’ (eller lignende). Efterfølgende bliver din underskrevne lånekontrakt sendt til udbyderen sammen med dine personlige data. Når du har underskrevet aftalen, vil du typisk modtage en elektronisk udgave via mail.