Lån penge online med NemID

Lånetilbud er opdateret d. 11/08-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

Lån penge online med NemID

Der er de seneste år kommet flere og flere online låneudbydere, som tilbyder forbrugerne hurtige lån gennem internettet. For at lånene kan optages hurtigt og sikkert, er mange udbydere begyndt at anvende NemID. Man kan således underskrive en låneaftale med NemID, så ventetiden på den måde forkortes betydeligt i forhold til, hvis der skulle sendes fysiske dokumenter frem og tilbage.

Ved at kunne underskrive sin låneaftale digitalt kan man altså få sit lån udbetalt betydeligt hurtigere end ellers. Samtidig er det meget sikkert at anvende NemID, og ydermere er det noget, som langt de fleste har. Er du i tvivl om, hvad NemID er, eller om du trygt kan anvende NemID til at optage lån, så læs videre her.

Hvad er NemID

NemID er ét fælles login, som anvendes til mange offentlige hjemmesider som SKAT.dk og borger.dk. Desuden anvendes det til netbank. Med NemID har man således kun ét login, som er det samme til alle steder.

Efter folketinget har besluttet, at alle borgere i Danmark skal kunne betjene sig selv digitalt på udvalgte områder i det offentlige, er NemID blevet obligatorisk. Dette er kun med undtagelse af personer, som f.eks. har et handicap, der gør, at de ikke kan administrere NemID. Alle danskere over 15 år har altså pligt til at anvende NemID.

NemID anvendes efterhånden til rigtig mange hjemmesider lige fra A-kasser, biblioteker, kommunernes hjemmesider, e-boks og meget mere. Desuden er det som omtalt også ved at blive populært at anvende NemID hos diverse online låneudbydere. Se oversigten over de virksomheder, der anvender NemID, her: https://www.nemid.nu/dk-da/om_nemid/her_kan_du_bruge_nemid/

NemID består af et bruger-id, som ofte vil være dit personnummer samt en adgangskode, som du selv vælger. Derudover er der det såkaldte nøglekort, som er et papkort fuld af tal. På dette kort findes der 148 engangskoder, kaldes nøgler, som man skal anvende sammen med sin normale kode, når man logger ind eller bruger NemID til at underskrive dokumenter.

Hvorfor anvendes NemID

NemID er en nem og sikker løsning, der på mange områder er mere sikkert end normale login metoder, hvor man blot har et bruger-id og en adgangskode. Dette skyldes, at det omtalte nøglekort er et fysisk kort, der derfor ikke kan hackes. Hver enkelt kode på kortet anvendes kun én gang og bruges altid i forbindelse med den selvvalgte kode.

Dit NemID er altså bygget op omkring en kode, som kun du kender samt et nøglekort, som kun du har. Det vil derfor ikke være muligt for andre at misbruge dit NemID ved at lure din kode af, da de i så fald også skal have fat i dit nøglekort. NemID er desuden praktisk, da det kan tages med overalt, og derved har man mulighed for at anvende det på flere computere og andre mobile enheder med internetforbindelse. Før NemID med nøglekort kom frem, havde man kun mulighed for at logge på f.eks. netbank på én computer, var man ikke hjemme, eller havde man ikke sin computer på sig, var det altså ikke muligt at logge på fra en anden computer. NemID har derfor gjort det nemt og ikke mindst sikkert at logge på offentlige sider og godkende aftaler både hjemmefra men også alle andre steder fra.

Dette har sparet os for en del tid og har gjort mange procedurer mere effektive. Netop det med den høje sikkerhed og den store tidsbesparelse må siges at være nogle af de vigtigste årsager til, at mange online låneudbydere vælger at anvende NemID, når deres kunder skal godkende låneaftalerne, da det i høj grad er med til at effektivisere låneprocessen.

Lån penge online med NemID - Hvordan bruges NemID egentligt?

Når du skal logge ind med NemID eller godkende en aftale, taster du først dit bruger-id og din selvvalgte adgangskode. Derefter bliver du bedt om en kode fra dit nøglekort. På nøglekortet er der fire rækker tal, som er fremhævet med fed og fire rækker, som ikke er fremhævet.

Når du bliver bedt om en nøgle, vil der stå fire tal på skærmen. Disse fire tal skal du finde på dit nøglekort blandt de fremhævede tal. Derefter skal du indtaste de seks tal, der står til højre for de fremhævede. Hvis du har tastet den rigtige nøgle, får du herved adgang til hjemmesiden.

NemID anvendes som nævnt også som digitalt signatur, hvor du i stedet for fysisk at sætte en underskrift, underskriver ved at indtaste dine koder. Anvender du NemID til at godkende et lån, svarer det altså til, at du fysisk underskriver en låneaftale. Derfor er en underskift foretaget med NemID bindende, og der gælder de samme regler, som hvis du havde underskrevet en fysisk låneaftale.

Vil du vide, om det også er muligt at låne penge uden NemID, kan du finde svaret her.

Hvordan får jeg NemID

Hvis du ikke allerede har NemID, kan det bestilles på nemid.nu eller ved personlig henvendelse i et borgerservicecenter. Desuden kan du få det via din bank, hvis du opretter en netbanksaftale. Før du kan få et NemID, skal du altid have været fremmødt personligt og være blevet identificeret.

Dette behøver ikke nødvendigvis ske i forbindelse med selve udstedelsen, det er nok, at du er blevet identificeret i forbindelse med udstedelse af kørekort eller pas eller som kunde i din bank. Hvis du bestiller NemID online, kan du derfor anvende dit kørekort eller pas, som derefter verificeres i politiets pas- eller kørekortregister. Du skal være opmærksom på, at kun et gyldigt dansk pas eller kørekort kan anvendes i denne forbindelse. Vælger du i stedet at bestille ved et personligt fremmøde i borgerservice, skal du stadig kunne fremvise pas eller kørekort eller anden gyldig legimitation.

Der findes en hel del krav i forhold til, hvilken legitimation der kan anvendes. Har du hverken pas eller kørekort, kan du læse mere om gyldig legimitation her: https://www.nemid.nu/dk-da/privat/her_kan_du_bestille/faa_nemid_via_borgerservice/gyldig_legitimation/

Hvad gør jeg, når jeg ikke har flere nøgler?

Hver gang du anvender dit nøglekort, vil der stå hvor mange nøgler, du har tilbage. Når du kun har 20 nøgler tilbage på nøglekortet, vil der automatisk blive sendt et nyt til dig. Du vil samtidig få besked om, at et nyt nøglekort er på vej.

Det dog vigtig, at du ikke smider dit gamle nøglekort ud, før du har brugt alle nøgler, også selvom du har modtaget et nyt. Du vil nemlig blive bedt om at bruge koderne fra det gamle nøglekort, indtil det er helt brugt op, og først herefter kan du tage det nye kort i brugt.

NemID er for alle

NemID er for alle personer over 15 år, og som nævnt kan man kun i særlige tilfælde blive undtaget fra at anvende det. Dette betyder også, at der er lavet forskellige løsninger, som kan hjælpe de personer, der har svært ved at anvende NemID på normal vis. F.eks. kan der bestilles nøglekort med stor skrift, hvis man har svært ved at se tallene på de normale kort.

Hvis man er meget svagtseende eller helt blind og derfor ikke kan bruge et nøglekort, kan man i stedet anvende noget, der hedder Voice Response. Dette er et system, der automatisk ringer til dig, hver gang der skal bruges en nøgle. Når du har tastet dit bruger-id og din adgangskode, trykker du på ”næste”, hvorefter systemet ringer til dig og giver dig den nøgle, der skal bruges. Herefter kan du indtaste nøglen på computeren.

NemID er din tryghed

Der er høj sikkerhed forbundet med et NemID, og som nævnt er det meget mere sikkert end et normalt login. Derfor er det noget, som du trygt kan anvende, også når du skal underskrive forskellige og fortrolige dokumenter. Skal du låne penge online og bliver bedt om at underskrive med NemID, kan du derfor roligt gøre det, da det på sin vis er lige så sikkert som en fysisk underskrift.

Desuden anvender de fleste offentlige hjemmesider NemID, hvor det ofte er fortrolige oplysninger, der behandles. Set i lyset af at så mange hjemmesider, der behandler personlige oplysninger, anvender NemID, siger det sig selv, at sikkerheden skal være i top. Derfor er NemID altså din tryghed, også når det gælder online låneudbydere.

Ikke mere papirnusseri

Udover at NemID er en sikker måde at godkende låneaftaler, er det samtidig også tidsbesparende. Det er slut med papirnusseriet. At kunne godkende en låneaftale med det samme via internettet er meget hurtigere end at vente på, at låneaftalen bliver sendt med posten.

Ikke nok med at der hurtigt går et par dage, inden du modtager papirerne, så skal de jo også sendes tilbage, når de er underskrevet. Hvis du mangler penge her og nu, kan ventetiden godt føles lang, og proceduren kan virke gammeldags og som lidt spild af tid. Det er det også! Derfor er NemID en rigtig god mulighed for at få trumfet en aftale lidt hurtigere igennem, ikke mere ventetid, og når det samtidig er så sikkert, går det jo ganske problemfrit. Ved at vælge låneudbydere, som anvender NemID, sikrer du altså dig selv en endnu hurtigere betjening, og dermed får du penge på hånden i en fart.